poro

Yetkin
Makaleler
2
Bir süredir kullandığım GoodbyeDPI'ın benim internet servis sağlayıcımda (ISS) kararsız çalışması ve bağlantı sorunları yaşatması üzerine, kolları sıvadım ve kendi DPI atlatma aracımı geliştirmeye karar verdim: IHateDPI.

Proje, temel mantık olarak GoodbyeDPI'ın da kullandığı WinDivert sürücüsü üzerine kurulu olsa da, modern .NET teknolojileri ve saf C# kullanılarak sıfırdan yazıldı. Şu an yaptığım ilk testlerde oldukça başarılı ve stabil sonuçlar alıyorum.

Proje tamamen Açık Kaynak olarak geliştirilmiştir. Kodlara güvenmeyen veya merak eden arkadaşlar GitHub üzerinden tüm satırları inceleyebilir, hatta dilerlerse kendileri derleyebilirler.

Teknik Detaylar ve Farkı Nedir?​

Bu projeyi GoodbyeDPI'dan ayıran en önemli özellik, dahili "DNS Over HTTPS (DoH)" modülüdür. Standart DPI atlatma yöntemlerinde genellikle sadece paket manipülasyonu yapılırken, IHateDPI şifresiz ve manipülasyona açık olan UDP 53 protokolünü tamamen devre dışı bırakır. Bunun yerine, IP adresi keşfini şifreli HTTPS üzerinden yaparak İSS'in ne yaptığınızı görmesini çok daha zorlaştırır.
  • Dil/Altyapı: C# / .NET (Native AOT ile derlendiği için kurulum gerektirmez, hızlıdır).
  • Mimari: Sadece 64-bit sistemleri destekler.
  • Protokol: Şu an için sadece IPv4 trafiği desteklenmektedir. (IPv6 desteği geliştirme aşamasında).

Kullanıcı Arayüz (Launcher)​

Sürekli siyah konsol ekranı (CMD) ile uğraşmak istemeyenler için modern bir arayüz (UI) geliştirdim.
  • Uygulamayı Sistem Tepsisine küçültebilirsiniz; böylece arka planda çalışırken sizi rahatsız etmez.
  • Tek tuşla başlatıp durdurabilirsiniz.

Ekran görüntüsü 2025-12-22 200615.webp Ekran görüntüsü 2025-12-22 200454.webp

GoodbyeDPI Entegrasyonu​

Eğer benim geliştirdiğim motoru (IHateDPI Engine) kullanmak istemezseniz veya sisteminizde çalışmazsa, Launcher uygulaması GoodbyeDPI'ı da destekliyor.

Siyah ekrandan hoşlanmayan GoodbyeDPI kullanıcıları, mevcut dosyalarını programın kurulu olduğu yerdeki /Engines/GoodbyeDPI klasörüne atarlarsa, menüden motor seçimi yapabilir ve GoodbyeDPI'ı benim arayüzüm üzerinden yönetebilirler.

Ekran görüntüsü 2025-12-22 200426.webp Ekran görüntüsü 2025-12-22 200546.webp Ekran görüntüsü 2025-12-22 200603.webp

Test Sonuçları (Benim Deneyimlerim)​

Kendi imkanlarımla yaptığım testlerde aldığım sonuçlar şu şekilde:

İSS​

Altyapı​

Durum​

Superonline​

Superonline - Fiber​

✅ Çalıştı​

Türk Telekom​

Türk Telekom - Fiber​

✅ Çalıştı​

Türk Telekom​

Türk Telekom - VDSL​

✅ Çalıştı​

Türksat Kablonet​

Türk Telekom - Fiber​

✅ Çalıştı​

Güvenlik, Kaynak Kodları ve SmartScreen Uyarısı​

Uygulamayı indirdiğinizde veya çalıştırırken Windows size "SmartScreen - Tanınmayan Uygulama" uyarısı verebilir.

Bunun sebebi, uygulamanın bireysel bir geliştirici tarafından yazılması ve (yüksek maliyetli olduğu için) bir Dijital İmza satın almamış olmamdır. Bu uyarı virüs olduğu anlamına gelmez. Ayrıca motor Windivert sürücüsü çalıştırdığı için bazı anti virüs programları false positive olarak virüs uyarısı verebilir. Ayrıca reponun linkini bir yapay zeka uygulamasına vererek tehlikeli bir uygulama olup olmadığına dair analiz yapmasını isteyebilirsiniz.
  • Bu uyarıyı geçmek için: "Ek Bilgi" -> "Yine de Çalıştır" diyebilirsiniz.
Kafasında soru işareti olan arkadaşlar için projenin tüm kaynak kodları şeffaf bir şekilde GitHub'da yayınlanmıştır, Virüs Total sonuçları da aşağıda bulunmaktadır.:

🔗 GitHub Kaynak Kodları
🔗 Gemini Kod Analizi
🔗 Engine Virüs Total Sonucu (Windivert False Positive)
🔗 Launcher Virüs Total Sonucu (Windivert False Positive)
🔗 İndirme Linki (Releases)

İndirme ve Kullanım​

İsteyenler sadece motoru (konsol uygulaması), isteyenler ise arayüze sahip tam paketi indirebilir. Göz zevki ve kullanım kolaylığı açısından Launcher (Tam Paket) kullanmanızı öneririm.

Ekran görüntüsü 2025-12-22 202135.webp

Önemli Notlar ve Geri Bildirim​

Proje henüz geliştirme aşamasında olduğu için bazı sistemlerde veya farklı ISS konfigürasyonlarında hatalar oluşabilir. Özellikle:
  1. Sisteminizde IPv6 varsa program şu an o trafiği filtrelemez (etki etmez).
  2. Programın çalışması için "Yönetici Olarak Çalıştır" demeniz gerekmektedir (WinDivert sürücüsü sebebiyle).
Sizden ricam; programı deneyip Hangi İSS, Hangi Altyapı (Sağlacı - Fiber/VDSL) ve Sonuç (Çalıştı/Çalışmadı, Engelli sitelere giremedi - Komple internetim kesildi) şeklinde geri bildirimde bulunmanız. Bu sayede DPI analizi yapmama yardımcı olabilirsiniz.

Deneyen herkese şimdiden teşekkürler.

@Recep Baltaş

Son düzenleme:
Diğer var olan GoodbyeDPI, Zapret ve ByeDPI programlarına arayüz giydirmek yerine sıfırdan DPI aşma aracını kendin geliştirdiysen gerçekten zor bir iş başarmışsın tebrikler.

Deneme de yaptım ama bende çalışmadı. Vodafone Mobil internet. Ama arayüzü sevdim.

Son düzenleme:
Hocam şöyle ufak bi göz gezdirdim çok iyi bi iş çıkarmışsınız MVVM kullanmanız beni büyüledi bi öğrenemedim yeni bilgisayarım gelince ilk deneyeceğim yazılım bu olacak. Tekrardan eline emeğine sağlık.

Diğer var olan GoodbyeDPI, Zapret ve ByeDPI programlarına arayüz giydirmek yerine sıfırdan DPI aşma aracını kendin geliştirdiysen gerçekten zor bir iş başarmışsın tebrikler.

Proje genel olarak GoodbyeDPI'ı temel alıyor. Kaynak kodlarına uzunca göz attım. Yapay zeka ile analizler çıkardık. Ama evet kodu tamamen sıfırdan yazdım😅😅. Teşekkür ederim🙏

Ellerinize sağlık. Belli ki yararlı bir uygulama olmuş. Sansüronline'da çalıştıysa bu iş bitmiştir. :D

Benim testlerimde geçti. Başkaları da deneyip sonuçları paylaşırsa o zaman çok iyi. Bakalım gerçekten çalışıyor mu?

Hocam şöyle ufak bir göz gezdirdim çok iyi bir iş çıkarmışsınız MVVM kullanmanız beni büyüledi bir öğrenemedim yeni bilgisayarım gelince ilk deneyeceğim yazılım bu olacak. Tekrardan eline emeğine sağlık.

Çok teşekkürler. Denediğiniz zaman sonuçları da paylaşabilirseniz çok sevinirim. Ama mvvm kullandığımı sanmıyorum😅. UI kısmında o şekilde bir tasarım yapmadım, yaptıysam da farkında değilim. Arayüz tasarımının tamamını ve kullanım şekillerini tamamen yapay zekaya yazdırdım. Pek iyi bir tasarımcı olduğum söylenemez. Backend'ini yazımıyla ilgilendim daha çok. Arayüz konusunda da elimden geleni yaptım sadece.

Deneme de yaptım ama bende çalışmadı. Vodafone Mobil internet. Ama arayüzü sevdim.

Komple bağlantınız mı gitti yoksa sadece engelli sitelere mi giremediniz. Bunu da söyleyebilirseniz çok sevinirim. Beğenmenize sevindim eğer GoodbyeDPI çalışıyorsa onu da her zaman bu arayüz ile kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:
Çok teşekkürler. Denediğiniz zaman sonuçları da paylaşabilirseniz çok sevinirim. Ama mvvm kullandığımı sanmıyorum😅. UI kısmında o şekilde bir tasarım yapmadım, yaptıysam da farkında değilim. Arayüz tasarımının tamamını ve kullanım şekillerini tamamen yapay zekaya yazdırdım. Pek iyi bir tasarımcı olduğum söylenemez. Backend'ini yazımıyla ilgilendim daha çok. Arayüz konusunda da elimden geleni yaptım sadece.
Bende bazen stillendirmede yapay zekaya başvuruyorum o kadar gelişemedim :D Zaten başvura başvura öğrenilir bu şeyler. Dediğim gibi telefonda olduğum için detaylı incelemedim dizinlere baktığımda MVVM kullandığını düşündüm. Tekrar eline sağlık başarılarının devamını dilerim.

Komple bağlantınız mı gitti yoksa sadece engelli sitelere mi giremediniz. Bunu da söyleyebilirseniz çok sevinirim. Beğenmenize sevindim eğer GoodbyeDPI çalışıyorsa onu da her zaman bu arayüz ile kullanabilirsiniz.
Evet komple gitti bağlantı hiç bir yere bağlanamadım. GoodbyeDPI dosyalarını atıp denedim onda sıkıntı yok çalışıyor. Ama benim favorim ByeDPI ona devam :)

Evet komple gitti bağlantı hiçbir yere bağlanamadım. GoodbyeDPI dosyalarını atıp denedim onda sıkıntı yok çalışıyor. Ama benim favorim ByeDPI ona devam :)

Vodafone mobil internet ile denedim. Önce girmedi sonra birkaç ayar değiştirince çalıştırmayı başardım. Eğer tekrar denemek isterseniz Bad Sequence ve Bad CheckSum ayarlarını açabilirsiniz. Ama bende varsayılan ayarlarda bağlantı tamamen kopmadı sadece engelli sitelere giremiyordum. Yine de farklı ayarlar denemekte fayda. Teşekkürler geri bildiriminiz için.