poro
Yetkin
- Makaleler
- 2
Konu Başlıkları Gizle
Bir süredir kullandığım GoodbyeDPI'ın benim internet servis sağlayıcımda (ISS) kararsız çalışması ve bağlantı sorunları yaşatması üzerine, kolları sıvadım ve kendi DPI atlatma aracımı geliştirmeye karar verdim: IHateDPI.
Proje, temel mantık olarak GoodbyeDPI'ın da kullandığı WinDivert sürücüsü üzerine kurulu olsa da, modern .NET teknolojileri ve saf C# kullanılarak sıfırdan yazıldı. Şu an yaptığım ilk testlerde oldukça başarılı ve stabil sonuçlar alıyorum.
Proje tamamen Açık Kaynak olarak geliştirilmiştir. Kodlara güvenmeyen veya merak eden arkadaşlar GitHub üzerinden tüm satırları inceleyebilir, hatta dilerlerse kendileri derleyebilirler.
Siyah ekrandan hoşlanmayan GoodbyeDPI kullanıcıları, mevcut dosyalarını programın kurulu olduğu yerdeki /Engines/GoodbyeDPI klasörüne atarlarsa, menüden motor seçimi yapabilir ve GoodbyeDPI'ı benim arayüzüm üzerinden yönetebilirler.
Bunun sebebi, uygulamanın bireysel bir geliştirici tarafından yazılması ve (yüksek maliyetli olduğu için) bir Dijital İmza satın almamış olmamdır. Bu uyarı virüs olduğu anlamına gelmez. Ayrıca motor Windivert sürücüsü çalıştırdığı için bazı anti virüs programları false positive olarak virüs uyarısı verebilir. Ayrıca reponun linkini bir yapay zeka uygulamasına vererek tehlikeli bir uygulama olup olmadığına dair analiz yapmasını isteyebilirsiniz.
GitHub Kaynak Kodları
Gemini Kod Analizi
Engine Virüs Total Sonucu (Windivert False Positive)
Launcher Virüs Total Sonucu (Windivert False Positive)
İndirme Linki (Releases)
Deneyen herkese şimdiden teşekkürler.
@Recep Baltaş
Proje, temel mantık olarak GoodbyeDPI'ın da kullandığı WinDivert sürücüsü üzerine kurulu olsa da, modern .NET teknolojileri ve saf C# kullanılarak sıfırdan yazıldı. Şu an yaptığım ilk testlerde oldukça başarılı ve stabil sonuçlar alıyorum.
Proje tamamen Açık Kaynak olarak geliştirilmiştir. Kodlara güvenmeyen veya merak eden arkadaşlar GitHub üzerinden tüm satırları inceleyebilir, hatta dilerlerse kendileri derleyebilirler.
Teknik Detaylar ve Farkı Nedir?
Bu projeyi GoodbyeDPI'dan ayıran en önemli özellik, dahili "DNS Over HTTPS (DoH)" modülüdür. Standart DPI atlatma yöntemlerinde genellikle sadece paket manipülasyonu yapılırken, IHateDPI şifresiz ve manipülasyona açık olan UDP 53 protokolünü tamamen devre dışı bırakır. Bunun yerine, IP adresi keşfini şifreli HTTPS üzerinden yaparak İSS'in ne yaptığınızı görmesini çok daha zorlaştırır.- Dil/Altyapı: C# / .NET (Native AOT ile derlendiği için kurulum gerektirmez, hızlıdır).
- Mimari: Sadece 64-bit sistemleri destekler.
- Protokol: Şu an için sadece IPv4 trafiği desteklenmektedir. (IPv6 desteği geliştirme aşamasında).
Kullanıcı Arayüz (Launcher)
Sürekli siyah konsol ekranı (CMD) ile uğraşmak istemeyenler için modern bir arayüz (UI) geliştirdim.- Uygulamayı Sistem Tepsisine küçültebilirsiniz; böylece arka planda çalışırken sizi rahatsız etmez.
- Tek tuşla başlatıp durdurabilirsiniz.
GoodbyeDPI Entegrasyonu
Eğer benim geliştirdiğim motoru (IHateDPI Engine) kullanmak istemezseniz veya sisteminizde çalışmazsa, Launcher uygulaması GoodbyeDPI'ı da destekliyor.Siyah ekrandan hoşlanmayan GoodbyeDPI kullanıcıları, mevcut dosyalarını programın kurulu olduğu yerdeki /Engines/GoodbyeDPI klasörüne atarlarsa, menüden motor seçimi yapabilir ve GoodbyeDPI'ı benim arayüzüm üzerinden yönetebilirler.
Test Sonuçları (Benim Deneyimlerim)
Kendi imkanlarımla yaptığım testlerde aldığım sonuçlar şu şekilde:İSS | Altyapı | Durum |
|---|---|---|
Superonline | Superonline - Fiber | |
Türk Telekom | Türk Telekom - Fiber | |
Türk Telekom | Türk Telekom - VDSL | |
Türksat Kablonet | Türk Telekom - Fiber |
Güvenlik, Kaynak Kodları ve SmartScreen Uyarısı
Uygulamayı indirdiğinizde veya çalıştırırken Windows size "SmartScreen - Tanınmayan Uygulama" uyarısı verebilir.Bunun sebebi, uygulamanın bireysel bir geliştirici tarafından yazılması ve (yüksek maliyetli olduğu için) bir Dijital İmza satın almamış olmamdır. Bu uyarı virüs olduğu anlamına gelmez. Ayrıca motor Windivert sürücüsü çalıştırdığı için bazı anti virüs programları false positive olarak virüs uyarısı verebilir. Ayrıca reponun linkini bir yapay zeka uygulamasına vererek tehlikeli bir uygulama olup olmadığına dair analiz yapmasını isteyebilirsiniz.
- Bu uyarıyı geçmek için: "Ek Bilgi" -> "Yine de Çalıştır" diyebilirsiniz.
İndirme ve Kullanım
İsteyenler sadece motoru (konsol uygulaması), isteyenler ise arayüze sahip tam paketi indirebilir. Göz zevki ve kullanım kolaylığı açısından Launcher (Tam Paket) kullanmanızı öneririm.
Önemli Notlar ve Geri Bildirim
Proje henüz geliştirme aşamasında olduğu için bazı sistemlerde veya farklı ISS konfigürasyonlarında hatalar oluşabilir. Özellikle:- Sisteminizde IPv6 varsa program şu an o trafiği filtrelemez (etki etmez).
- Programın çalışması için "Yönetici Olarak Çalıştır" demeniz gerekmektedir (WinDivert sürücüsü sebebiyle).
Deneyen herkese şimdiden teşekkürler.
@Recep Baltaş
Son düzenleme: