Yeni geçilen R7 9850X3D & RTX 5080 sistemde anakartta CPU ışığı yanıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mustafa Yoğun
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 180
  • Etiketler Etiketler
    boot

Mustafa Yoğun

Çalışkan
R5 7600 + RTX 4060 Ti'lık 850 W Gold güç kaynağı olan sistemim vardı. Sistemimin anakart, işlemci ve ekran kartında yükseltme yaptım (R7 9850X3D + RTX 5080 + ROG X870F) ama anakartımda CPU hatası ışığı yanıyor.

Anakartın BIOS'u güncel değildir diye 7600 ile BIOS güncelleyip R7 9850X3D'yi öyle taktım ama yine de sistem boot etmiyor, anakartta kırmızı hata ışığı yanıyor.

Sorunu nasıl çözerim?

R5 7600'ü taktığımda sistem boot ediyor yani psu'da sorun yok ama r7 9850x3d'yi başka sistemde çalıştırmayı denemedim. 9850x3d'de sorun olabilir mi bilmiyorum çünkü işlemciyi yeni aldım

R5 7600'ü taktığımda sistem boot ediyor yani psu'da sorun yok ama r7 9850x3d'yi başka sistemde çalıştırmayı denemedim. 9850x3d'de sorun olabilir mi bilmiyorum çünkü işlemciyi yeni aldım
Olabilir, AMD sorunlu işlemci iade alma politikasında gönüllerde taht kurmuştur. Hiç sıkıntı çıkarmaz, yenisini verir.

Şirketler kar düşünür. MSI baba sallar da amaç para kazanmak.

Şirketler kar düşünür. MSI baba sallar da amaç para kazanmak.
MSI burada dürüst davranmış, asıl dürüst olmayanlar sınırda çalışacak PSU tavsiyesi verenler. Çabuk bozulsun, ömrü kısalsın çok strese girsin de yenisini satalım kafasındakiler.

Bir sistem için atıyorum 650 watt gerekir denildiğinde 650 watt sınırsa o sistem için, sınırda iş yapmak-PSU'nun stresini artırmak hayra alamet olmaz. PSU'nun %40-70 bandında çalışma ile sisteme yeterli güç vermesi ömrü ve sistem stabilitesi açısından kıymetli.

Olabilir, AMD sorunlu işlemci iade alma politikasında gönüllerde taht kurmuştur. Hiç sıkıntı çıkarmaz, yenisini verir.
Hepsiburada üzerinden satın alalı 3 hafta oldu ama sistemi dün birleştirdim . umarım hepsiburada üzerinden almamamın bir sıkıntısı olmaz

Hepsiburada üzerinden satın alalı 3 hafta oldu ama sistemi dün birleştirdim. Umarım Hepsiburada üzerinden almamamın bir sıkıntısı olmaz

7600'ü yeni anakarta taktığında, beraberinde 5080 ile birlikte post atıyorsa sağlıklı biçimde, işte anakart işlemci besleme yuvalarında eksik var mı ona bakarsın ne olur ne olmaz hepsini takarsın, tekrardan olmadı işlemciyi gönder gitsin. Göndermeden evvel test edebileceğin tanıdık çevre falan varsa son viraj öncesi test edersin.

Hocam sisteme daha 5080'i takmadım. 4060ti ile bu sorunları yaşıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…