14381

Uzman
Hattım annemin üzerinde. Kendi üzerime almak istediğimde 1.100 lira ücreti var mış ama aldıktan sonra mevcut sözleşmem iptal oluyormuş. 12GB için 700 lira dediler.

Yeni hat almayı düşünüyorum. Eski cep telefonu numaram e-Devlet vs. her şey kayıtlı. Bankalar vs. sorun olur mu, risk teşkil eder mi?

Riski yok. İki opsiyon var.

Birincisi devir işlemi. Mevcut numarayı beğeniyorsanız ve tutmak istiyorsanız hattınızı annenizin üstünden kendi üstünüze alacaksınız. Bu devir işlemi oluyor. Önce annenizle birlikte şube'ye gitmeniz lazım, anneniz olmadan olmuyor. Ama evet, mevcut paket iptal olur ve yeni paket fiyatı seçmek zorunda kalırsınız.

Komple yeni hat alabilirsiniz. Çipli kimlik ve E-SIM ile 15 dakikalık iş. Sonra bu numarayı o sitelere girebilirsiniz, banka, e-devlet, vb. Hiçbir risk veya sıkıntısı yok.

Son düzenleme:
Hattım annemin üzerinde. Kendi üzerime almak istediğimde 1.100 lira ücreti var mış ama aldıktan sonra mevcut sözleşmem iptal oluyormuş. 12GB için 700 lira dediler.

Yeni hat almayı düşünüyorum. Eski cep telefonu numaram e-Devlet vs. her şey kayıtlı. Bankalar vs. sorun olur mu, risk teşkil eder mi?
Ücreti ödüyorsunuz. Paketiniz iptal oluyor. Onun dışında e-Devlet veya bankalarla ilgili problem olmuyor. Şifreleriniz için sıfırlama talebi veya doğrulama vs. talep etmiyor. Aynen devam ediyorsunuz. Sadece operatör bayisinde 15 dakikalık bir işleminiz oluyor. İki tarafın E-Devletinden kod alınırsa daha kolay işlemler oluyor.

- Yeni hat almak, eski numaranızdaki tüm hizmetleri ve kayıtları kaybetme riskini taşır. Eğer eski numaranız e-Devlet, bankalar ve diğer kritik hizmetlerde kayıtlıysa, yeni bir hat almanız durumunda bu hizmetlere erişim sağlayamayabilirsiniz.

- Eğer eski numaranızdan vazgeçip yeni bir numaraya geçerseniz:
- E-Devlet hesabınızda kullanıcı adınızı ve iletişim bilgilerinizi güncellemeniz gerekebilir.
- Banka hesaplarınızın güvenliği için, banka ile iletişime geçerek yeni numaranızı tanıtmalısınız.
- Diğer hizmetlerle olan bağlantılarınızı tekrar yapılandırmanız gerekecektir.

- Yeni numara almak, sizi bazı durumlarda sıkıntıya sokabilir. Yani, tüm bu kayıtlı hizmetlerde erişim kaybı yaşama riskiniz vardır.

- Alternatif olarak:
- Mevcut hattınızı kendi adınıza almak (1.100 TL ile) daha güvenli bir çözüm olabilir çünkü bu durumda eski numaranızda herhangi bir değişiklik yaşamazsınız.

- Durumu değerlendirirken, bu riskleri göz önünde bulundurmanızı öneririm. Eğer başka bir bilgiye ihtiyacınız varsa, lütfen detay verin.