OverallTaken

Uzman
Merhaba dostlar biliyorsunuz yeni Intel Ultra 5 250K Plus, 270K Plus gibi işlemciler geldi ve F/P olarak gerçekten (sadece incelemelere göre konuşuyorum) güzel görünüyorlar. Ben de Allah nasip ederse 2 aya bir sistem dizmeyi düşünüyorum. Sizce bu işlemciler alınır mı?

Yani şimdiden alınır demek doğru olmaz, acele etmeyin test inceleme videoları bir çıksın duruma göre bakarsınız, oyun camiası zaten şu an X3D işlemcilerin elinde. Günlük kullanımda fark etmez.

Ama global pazarda AMD fiyat düşürdü bu Intel işlemciler sayesinde.
AMD işlemciler biraz indirime giderse onları da tercih edebilirsin.

Oyun konusunda AMD tarafı şu an rakipsiz diye biliyorum.
O nasıl oluyor hocam ? 250K Plus hem 9600X'ten oyunda daha iyi ayrıca Cinebench testinde 2 kat fark var. Birde aynı fiyattalar.

Yani şimdiden alınır demek doğru olmaz, acele etmeyin test inceleme videoları bir çıksın duruma göre bakarsınız, oyun camiası zaten şu an X3D işlemcilerin elinde. Günlük kullanımda fark etmez.
Ama global pazarda AMD fiyat düşürdü bu Intel işlemciler sayesinde.
AMD işlemciler biraz indirime giderse onları da tercih edebilirsin.
Evet hocamlar ikinizde haklısınız. Önümde 2 ay var zaten görücez. Ben hem yayın yapıcam hemde oyun oynayacağım o yüzden bu işlemcilere baya sevindim.

O nasıl oluyor hocam? 250k Plus hem 9600X'ten oyunda daha iyi ayrıca Cinebench testinde 2 kat fark var. Bir de aynı fiyattalar.

250k Plus gerçekten çok iyi 9700X ile kapışıyor çoklu çekirdek performansı ve bana sorarsan BIOS Update'ler ile daha da iyileşebilir.

@OverallTaken, bende aynı amaçla kullanacağım bir PC almayı düşünüuorum önümüzdeki aylarda.
265kf bakıyordum ama şu an bu işlemciler çok iyi geldi.

O nasıl oluyor hocam ? 250K Plus hem 9600X'ten oyunda daha iyi ayrıca Cinebench testinde 2 kat fark var. Birde aynı fiyattalar.

Evet hocamlar ikinizde haklısınız. Önümde 2 ay var zaten görücez. Ben hem yayın yapıcam hemde oyun oynayacağım o yüzden bu işlemcilere baya sevindim.
X3D işlemciler ciddi seviye güçlü oyun konusunda.

X3D işlemciler ciddi seviye güçlü oyun konusunda.
Onun için yıl sonunda yeni Lake tanıtıcaklar ve baya bir o soketi kullanıcaklar diye biliyorum.

250k Plus gerçekten çok iyi 9700X ile kapışıyor çoklu çekirdek performansı ve bana sorarsan BIOS Update'ler ile daha da iyileşebilir.

@OverallTaken, bende aynı amaçla kullanacağım bir PC almayı düşünüuorum önümüzdeki aylarda.
265kf bakıyordum ama şu an bu işlemciler çok iyi geldi.
Hocam ama acele işe şeytan karışır belki bir sorunu vardır. Bence sizde bekleyin. Cinebench testinde 9600X 3.6K alırken 250K Plus 7.1K alıyor.