ASUS da sütten çıkmış ak kaşık değil, Safedisk denen eleman 1.3 SoC voltaj override iptal etti. LN2 Jumper açsan bile 1.3 üzeri veremiyorsun şu anda, AGESA'ya gömdüler. AMD ile iş birliği içinde. Apex'te yasaklandı 1.3 üzeri, TUF'ta 1.4 verilebiliyor hala. Onu da kapatır... Korkusundan ne yapacağını şaşırdı AMD ve elemanları yani.
Valla hocam açıkçası bunlardan dolayı 9800x3D' yi alıp; 5080 + 9800x3D ömrünü tamamlayana kadar 6200 CL30 devam. Sonra Intel. Nasıl olur? PCIe 4.0 yetiyor da artıyor bile 5080 için test ettim hocam.

Valla hocam açıkçası bunlardan dolayı 9800x3D' yi alıp; 5080 + 9800x3D ömrünü tamamlayana kadar 6200 CL30 devam. Sonra Intel. Nasıl olur? PCIe 4.0 yetiyor da artıyor bile 5080 için test ettim hocam.

Farklarını ve artısını eksisi biliyorum. Ben 5.0 kartı 5.0'da kullanırım, x16 kartı x16'da kullanırım. Yoksa x4 kullansan bile belki %5 kayıp olacak, 4K'da ciddi etkilemez. EXPO kapatsan bile belki 4K'da hissetmezsin. 300-400 FPS almıyorsun çünkü, 100 FPS civarında takılıyorsun saf kas gücü olarak bakarsan. DLSS-MFG yalancı kare mantığında, o akıcılığı sana ne kadar verebilir, şüpheli. 4K için hali hazırda bir kart halen daha üretilmedi. Üretilmeyecek de, yalancı kareye devam edecekler.

Bence kartı da değiştir, B850M-K 5K para değil. 9800X3D'ye yakışır bir kart olsun... By pass olayını denersin, 1.43 üzeri verememen fiyasko çünkü.

@ShadowLegion En azından PMIC lock olayı netleşmiş olur, farklı bir kartta bakmak lazım. ASUS biçilmiş kaftan bunun için, HVM açıp by pass deneyeceksin. Yemezse iade edersin ama B850M-K'da 1 DPC nedeniyle biraz daha yüksek frekansa çıkabilirsin ya da Nitro kısabilirsin vs. Gear kapatmana müsaade edebilir...

Farklarını ve artısını eksisi biliyorum. Ben 5.0 kartı 5.0'da kullanırım, x16 kartı x16'da kullanırım. Yoksa x4 kullansan bile belki %5 kayıp olacak, 4K'da ciddi etkilemez. EXPO kapatsan bile belki 4K'da hissetmezsin. 300-400 FPS almıyorsun çünkü, 100 FPS civarında takılıyorsun saf kas gücü olarak bakarsan. DLSS-MFG yalancı kare mantığında, o akıcılığı sana ne kadar verebilir, şüpheli. 4K için hali hazırda bir kart halen daha üretilmedi. Üretilmeyecek de, yalancı kareye devam edecekler.
Orası öyle hocam. Şimdi ben gidip Ryuo' ya 18K verdiğim gibi anakarta da 50K vereceğim ve gerçek hayatta neredeyse hiç bir artısı olmayacak bana. Yoksa ben de katılıyorum size hocam yani ben hiç bir zaman giriş seviye bileşenler kullanmazdım ama AM5' e geçtiğim ilk süreçte farklı ödemelerim vardı ve eski sistemin anakartı ve işlemcisi yanmıştı neme maruziyetten dolayı.

5080' i Z890 anakarta taktım geçenlerde @Ayhan Dönmez Core Ultra 9 vardı, yine 4K bir monitör vs. işlemci de 9950x3D V2 idi, mühendis bir aile dostum kendisi. FPS 10 kadar fark etti bir kaç oyunda denedim. O fark da zaten muhtemelen işlemciden gelmiştir.

Yani benim düşüncem AM5 bitene kadar şu B650 kalsın, daha sonra Intel' e geçmeyi düşünüyorum 9800x3D + 5080 ömrünü bitirdiğinde.

5K para değil orası ayrı hocam. Açıkçası gönlümden geçen X870E Carbon aslında ama 😄

Amca arka planda ASUS kullanıyor, Overclock.net'teki gönderilerinin hepsi ASUS ama size MSI pazarlıyor... Ben olsam ben de bana sponsor olan firmanın ürününü önerirdim millete. Aksi takdirde forumlarda hiç konu açılmazdı, canımız sıkılırdı burada. Forum top 1 isek bu @MSI Türkiye sayesindedir... Şükranlarımı sunuyorum.