OC yapmak seni uçuracağı anlamına gelmez. İşlemciyi alıp geç.
Anakart ve işlemciyi satıp @michaelscofield 'ın attığı anakarta çökün, kalan bütçeyle 2. elden 7800x3D kovalayın. Eldekileri satınca ona çok rahat bütçe yeter.Anakartım MSI Pro A620M-E. İşlemcim ise R5 7500F. Oyunlardaki performansından memnun değilim, özellikle CS2 ve PUBG için konuşuyorum. Elimde 16.000 TL bütçe var; sizce R7 7800X3D gibi bir işlemciye geçmek mi yoksa B serisi anakarta geçip işlemciyi overclock yapmak mı? İşlemcimin Boost hızı 5.000 GHz ama PBO ayarları ile 5.250 ve biraz üstüne çıkma şansı var mış. Sadece anakart alırsam paramın çoğu da bana kalıyor. Sıcaklık sorunları yok bu arada, 50-60 derecelerde işlemcim ve anakartımın bayağı işlemcimin performansını kısıtladığı belli oluyor. CS2'de sabit 300 civarı almam bana yeterli. Sizin düşünceleriniz nelerdir?
Anakart ve işlemciyi satıp @michaelscofield'ın attığı anakarta çökün, kalan bütçeyle 2. elden 7800X3D kovalayın. Eldekileri satınca ona çok rahat bütçe yeter.
İşlemcinizin üstüne sayabilecek takaslarda 7800x3D'ye geçmek daha hızlı olur hocam.Hocam anakartı ve işlemciyi satmam zaman alır oneriniz cok guzel ama onceligim islemci şu anda. Elimdeki anakartla bile 7800X3D işimi rahat gorur ki yine de yükseltmemi oneriyorsanız hala indirimde olursa işlemci ve anakartın satılmasından sonra alırımç olmadı B650M modele gecerim. Teşekkürler.