Detaylar
Kim cevapladı?Teknolojik zeka insanı geçeli çok olmuş, bu mesajı görünce anladım.Gaming laptop olsun ya da normal laptop olsun, mesela ekran kartı sıcaklık sınırı ve işlemci sınırı 85 derece olsun, bu sınıra gelince neden kapanmıyorlar da kısma yapıyorlar?
Kısmayı kendi isteğiyle yapmıyor parçanın mantığı o şekilde. Isı artarsa frekans düşer. Çok yüksek sıcaklıklara çıkmadığı sürece kendini kapatmaz. Fansız çalıştır bakalım anında nasıl kapanıyor.
Fansız da çalıştırdım yine de kapanmıyor laptop yine kendini kısıyor
İtachi Uchiha
Yetkin
Fan ısıyı ölçmüyor. Anakart veya işlemci içerisinde ayrı sensörleri vardır.Fansız da çalıştırdım yine de kapanmıyor laptop yine kendini kısıyor
- Makaleler
- 3
Sınırı 85 olan var mı ki? 100-105 falan değil mi? Çok istiyorsanız 120 yapacak bir senaryo ayarlayın. Kapatacaktır.
Kisinca sıcaklık düşüyor cunku. İşlemleriniz kaydedilmeden sistemin kapatılması size cazip gelebilir ama üreticiler için tercih edilesi degil.
Kisinca sıcaklık düşüyor cunku. İşlemleriniz kaydedilmeden sistemin kapatılması size cazip gelebilir ama üreticiler için tercih edilesi degil.
Sınırı 85 olan var mı ki? 100-105 falan değil mi? Çok istiyorsanız 120 yapacak bir senaryo ayarlayın. Kapatacaktır.
Ben örnek vermek amacıyla 85 söyledim yoksa 85 tabii ki değil ASUS laptopumda ekran kartı 90 dereceye gelince ve işlemcide 88 dereceye gelince kendini kısıyor meraktan fanları da söktüm öyle denedim yine kısma yapıyor
tereyagburak
Yetkin
- Makaleler
- 1
Benim cihaz 85 derecenin üstüne çıkmıyor. HP Victus 15.
Benim cihaz 85 derecenin üstüne çıkmıyor. HP Victus 15.
Kenarda duran ASUS laptop eski zaten benim yeni laptopum da zaten Acer Nitro 16 şu an 70 derecenin üstüne çıkmıyor
Kenarda duran ASUS laptop eski zaten benim yeni laptopum da zaten Acer Nitro 16 şu an 70 derecenin üstüne çıkmıyor
Oyunlarda tabii ki