Makaleler
1
Yer
Bootloader
Merhaba, dün akşam saat 12.10 civarında MacBook Air M4 (24 GB RAM, 512 GB SSD) modelini aldım. Daha önce ne Apple ne de macOS deneyimim oldu (iPhone 4S'i saymıyorum). Bir Apple kimliğim var.

Bir sorum ve bir de tavsiye isteğim olacak:
Mac aldıktan sonra ilk olarak neler yapmamı önerirsiniz? Hangi uygulamaları kurmam faydalı olur? Flutter ile ios/android geliştirme yapmak istiyorum Xcode var aklımda.

Ayrıca ürünü Amazon'dan Prime ile aldım. Teslimat tarihi olarak yarın (pazar günü) görünüyor ancak henüz kargoya verilmemiş. Sizce yarına yetişir mi?

1762005185583.webp

eqMac uygulamasını indir ses arttırmak ve kontrol etmek için tercihim. Mac Yüksek ihtimal Sekoya ile gelecek onu Tahoe'ye yükselt. Raycast indirmeni öneririm. Windows'ta Powertoys neyse Raycast Mac'te o benim için. Onun dışında kısayollara alışmanız gerekmekte. İlk Mac kullandığımda @ işareti yaparken kaç defa uygulama kapattığımı bilemezsiniz. Shift+Command+5 kombinasyonu ile ekran resmi ve sessiz video çekebilirsiniz.

eqMac uygulamasını indir ses arttırmak ve kontrol etmek için tercihim. Mac Yüksek ihtimal Sekoya ile gelecek onu Tahoe'ye yükselt. Raycast indirmeni öneririm. Windows'ta Powertoys neyse Raycast Mac'te o benim için. Onun dışında kısayollara alışmanız gerekmekte. İlk Mac kullandığımda @ işareti yaparken kaç defa uygulama kapattığımı bilemezsiniz. Shift+Command+5 kombinasyonu ile ekran resmi ve sessiz video çekebilirsiniz.
GitHub - mhaeuser/Battery-Toolkit: Control the platform power state of your Apple Silicon Mac. hakkında ne düşünüyorsunuz pili %80'e limtiliyim full şarjda kullanacağım.

%80 kuralı Mac için önemsiz bence. Onun yerine 2 haftada bir şarjını bitirip yeniden doldursanız yeterli şarja takılı kullanacaksanız.

Benim gibi sürekli prize bağlı kullanacaksanız ALDente öneririm. Hem pil sağlığını korumakta önemli ölçüde işe yarıyor hem de pil döngüsü artmamış olur.