Cheriel

Uzman
Ne kadar ugrasirsam ugrasiyim yeni nesil sorulardan hiçbir şey anlamıyorum. Sayı yok, bir şey yok, işlem yapacabilecegim bir bilgi yok, görsel var sadece. Aylardır bununla uğraşıyorum yapamıyorum yeni nesil soruları. Rasyonel ve ondalıkli sayilar yeni nesil olarak soruluyor. Soruyu okuyorum boş boş bakıyorum kitaba. Ne yapmam lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bende aynı dırtymdayım yapamıyorum lise haytım zor diye kaçıyordum ama ibeli bir süre sonra yapamayınca insan ağlamak yerine üstüne gitmesi gerektiğini anlıyor hiç problem cozemezdim hiç problem değilden başladım mesela problemlere bir testi video çözümlü izliyorum öğreniyoırum sonra aynı testi tableten çözüyorum üstüne gitmeniz lazım yeni nesil sorular içinde aynı şeyler geçerli.

YKS'de LGS kadar yeni nesil sorular sorulmuyor aslında. Konuyu gerçekten kafanda oturttuysan nereden başlaman gerektiğini bilirsin. Anlayamıyorsan eksiğin vardır. İstersen soruyu at nasıl bir yol izlemen gerektiğine bakalım.

Soru çözümü izledim kazanım sorularında sıkıntı yok ama yeni nesil sorulardan bir şey anlamıyorum. Soru çözümünde çok basit geliyor ama ben yapamıyorum.

Soru çözümü izledim kazanım sorularında sıkıntı yok ama yeni nesil sorulardan bir şey anlamıyorum. Soru çözümünde çok basit geliyor ama ben yapamıyorum

O konu hakkında ne kadar çok soru çözersen ne kadar fazla farklı soru tipi görürsen anlama hızın artıyor.

Merak etme illa halloluyor. Lisenin başında matematik sınavından 27 alırken şu an mezunum tyt ayt mat netim 35'e dayandı.

Seni cok iyi anliyorum, ilk 12 konudan kesinlikle bitirmis seklinde emin degilsen bu sorunlarin yasanmasi olasi. Ben en bastan antrenmanlarla Matematik'le baslamistim eylül ayinda. 6 net yapiyordum TYT sinavinda, şu an 18-25 arasi gorebiliyorum denemedeki ruh halime gore ve zorluga gore degisken olarak.

Cozecegin kitaplari temelden al, gerekirse matematigin ilaci vs. coz acil yayinlarindan, guzel seyler zaman alir.

İlk 100 bin gibi siralamalarda en az 20-25 TYT matematik yapiyor insanlar. Bu kadar cahil bir ulkede 100k ogrenci bu kadar soru cozebiliyorsa sen de cozersin kendine guven, calismaya devam.