Yeni nesil müzikler hakkında düşünceniz neler?

Ülkemizdeki popüler müzikleri ve sanatçıları konuşuyorsak bazılarının yaptıkları işleri dinlemesi, ortama göre keyif verici ancak genel olarak ortaya iyi işler yaptıklarını düşünmüyorum.
Pandemiden önce rapçiler birbirine diss atıyordu, sonra aşamalı olarak müzik kalitesi dibi vurmaya devam etti.

Yeni nesilde özellikle underground rap kategorisinde fazlasıyla yetenekli isimler var. Kötü, berbat gibi genelleme yapmak bence çok mantıksız. New schoola sövüp old schoolu övmek popüler kültür algısından başka bir şey değil.

Bence dissler genel olarak iyiydi ya gerçekten iyi atabilen rapçiler aralarında tatlı bir rekabet bulunan rapçiler iyiydi ama bazıları da çok kötü yapıyordu bu işi onlar yükseldi nedense şu an.

Örneğin keşke sanatçılar üzerinden örnek verseydiniz.

Örneğin keşke sanatçılar üzerinden örnek verseydiniz.
Verebilirim. Motive mesela genel bir kitleye hitap ediyor. Gerek söz yazarlığı olsun gerek girdiği altyapılar olsun fazlasıyla kalitesini belli ediyor. Mavi de aynı şekilde. Undergrounddan efe4yhya, mertohguap ve SINKIDS ekibini örnek verebilirim, bunların müzik tarzı herkese hitap etmez tabii.

Rap altın çağını yaşıyor. Eskiden ağır oldschool'cu birisi olarak artık oldschool tarzdan aşırı uzaklaştım.

Yeni nesil müziklerin çoğu autotone kullanıyor. Saf gerçek ses çok azaldı ama kulağa iyi geldikçe dinlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Her şey söz olmamalı bu benim gözümde kendinizi ve çıkan ürünü sınırlandırmak olur. Manifest

Uzi'yi savunmuyorum lakin o yine lirikaliteye önem veriyor bence. Blok3, Poizi vb. şahısları bende dinlemiyorum.

2015 sonrası TR müziklerini asla dinlemem. Epica nightwish ve within temptation gibilerini ölene kadar dinlerim de yerlileri ucundan bile merak etmiyorum be.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…