Hocam 35.000'e satmayı düşündüğüm ürünü 40.000'e koyuyorum ve gelen teklif "öğrenciyim, 20.000 olur mu" şeklinde olunca insanın sinirleri zıplıyor maalesef :D
Hocam o artık öğrenci indirimi değil, direkt şirkete ortak olma talebi! :D 40 binlik ürüne 20 bin teklif eden arkadaşa "Kardeşim sen öğrenciysen ben de rektörüm, sana 45.000 olur" deyip geçeceksin. Adamın amacı mal almak değil, tamamen nabız yoklamak.

Şu şekil konuşan insanların gerçekten zorluk yaşadığını düşünmüyorum ya.

Bir daha ürün satarken başlığa "öğrenciye yok" falan yazın da alıcılar ona göre önlemini alsınlar bari :D
Öğrenci olan insan bunu belirtirken gerçekçi pazarlık yapar, biz de olduk, biz de dedik, öğrenciye ürün de sattık. Recep Baltaş bana 200 lira ek indirim yapmıştı mesela :D Hatta kendi sattığım zaman da ekstradan yüzyüzede 500 lira daha indirmiştim ben, 2000 lira monitör ilanıydı. İmkanın varsa o tarz birine daha insancıl davranmak kadar doğalı yok

Ama gidip de ürünün piyasa fiyatının yarısını teklif edip öğrenciyim diyenin derdi zorluk morluk değil, salak satıcı bulup kerizlemek. Konudaki anlatılan da o zaten. Amerikan filmlerindeki "Its for a school project" repliği misali öğrenciyim diyor, sonra saçma sapan bir fiyat teklif ediyor. 1-2-3-5-77 sefer olunca da sabır bırakmıyor insanda.

Öğrenci olan insan bunu belirtirken gerçekçi pazarlık yapar, biz de olduk, biz de dedik, öğrenciye ürün de sattık. Recep Baltaş bana 200 lira ek indirim yapmıştı mesela :D hatta kendi sattığım zaman da ekstradan yüzyüzede 500 lira daha indirmiştim ben, 2000 lira monitör ilanıydı. İmkanın varsa o tarz birine daha insancıl davranmak kadar doğalı yok.

Ama gidip de ürünün piyasa fiyatının yarısını teklif edip öğrenciyim diyenin derdi zorluk morluk değil, salak satıcı bulup kerizlemek. Konudaki anlatılan da o zaten. Amerikan filmlerindeki "ıts for a school project" repliği misali öğrenciyim diyor, sonra saçma sapan bir fiyat teklif ediyor. 1-2-3-5-77 sefer olunca da sabır bırakmıyor insanda.

Anlatmaya çalıştığım şeyi bir öğrenciden ziyade, bir yetişkin de dile getirince tam olarak anlaşıldı sanırım artık. Teşekkürler hocam.

Her konuda olduğu gibi bu da suistimal ediliyor. "Öğrenciyim" kelimesini doğru kullanacak adam kendini belli eder, iki tarafa da uyacak şekilde pazarlık yapılır fakat bunlarınki keriz avından hallice. Böylesine bırak mal satmayı, selam bile verilmez.