mr white

Becerikli
Son düzenleyen: Moderatör:
  • Anakart: MSI Pro A620M-E
  • İşlemci: R5 7500F.
  • Ekran kartı: MSI RTX5060 Ti 16 GB.
  • İşletim sistemi: W 11.

R5 7500F ve RTX 5060 Ti 16 GB sistem aldım. PC'yi ilk defa açtık Edge'den Chrome indirmeye çalışırken mavi ekran veriyor. Sorun ve çözümü nedir?

Minidump.

USB üzerinden Memtest86 açın kaç adet error çıkuyor?

• Anakart: MSI Pro A620M-E
  • İşlemci: R5 7500F.
  • Ekran kartı: MSI RTX5060 Ti 16 GB.
  • İşletim sistemi: W 11.

R5 7500F ve RTX 5060 Ti 16 GB sistem aldım. PC'yi ilk defa açtık Edge'den Chrome indirmeye çalışırken mavi ekran veriyor. Sorun ve çözümü nedir?

Minidump.

RAM'den dolayı cokme olayı yasiyorsunuz Memtest86 test ediniz uzun surebilir eğer RAM sifirsa hiç uğraşma iade et.

Lexar Thor OC 16 GB 6000MHz CL38 2 adet.

Memtest86 için program indirmek mi gerekiyor? Eğer öyleyse onu indirirken mavi ekran verir diye düşünüyorum.

Memtest86'ı USB'e yükleyip BIOS'tan USB'i boot etmeniz gerek. Edge'den indirmeye çalışın.

Ayrıca çökeceğinden korkuyorsanız yine EXPO'u devre dışı bırakıp JEDEC hızına geçin %100 stabil olacaktır sistem Memtest'e girmeden önce yine EXPO açın.

Memtest86'ı USB'e yükleyip BIOS'tan USB'i boot etmeniz gerek. Edge'den indirmeye çalışın.

Ayrıca çökeceğinden korkuyorsanız yine EXPO'u devre dışı bırakıp JEDEC hızına geçin %100 stabil olacaktır sistem Memtest'e girmeden önce yine EXPO açın.

Sorun EXPO mu hocam? Memtest illa yapmak gerekir mi biraz karmaşık bir iş ama deneyebilirim.

Sorun EXPO mu hocam? Memtest illa yapmak gerekir mi biraz karmaşık bir iş ama deneyebilirim.

Genellikle EXPO olabiliyor. EXPO'da ya bin kaldırmıyor ya da IMC'de bazen voltaj arttırarak stabilite sağlayabiliyoruz. Bazen direkt RAM bozuk oluyor.

Kısacası çok ihtimal var.

Genellikle EXPO olabiliyor. EXPO'da ya bin kaldırmıyor ya da IMC'de bazen voltaj arttırarak stabilite sağlayabiliyoruz. Bazen direkt RAM bozuk oluyor.

Kısacası çok ihtimal var.
Kasa geldiğinde RAM'in bir tanesi çıkmış. Kasanın içinde bir yerdeydi. O şekilde bir hasar görmüş olma ihtimali var mı?