• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Çözüldü Yeni PC'ye işletim sistemi kurulu eski SSD takılırsa BIOS mu, Windows mu açılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan arahael
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 169
  • Etiketler Etiketler
    eski ssd
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

arahael

Çalışkan
Selam arkadaşlar, yeni bir sistem topladım eski sistemimdeki SSD'yi yeni sistemde kullanmak istiyorum. SSD'yi takıp sistemi ilk başlattığımda beni önce kurulu olan Windows 10 mu başlatır yoksa BIOS'a mı atar?

Çözüm
İşletim sistemi MBR ise direkt açılır, yine MBR ise ve BIOS'da CSM kapalıysa BIOS'a atar açılmaz, işletim sistemi GPT ise her türlü açılır.

Ama hiçbir şekilde stabil çalışmaz, format şart.

@arahael
Selam arkadaşlar, yeni bir sistem topladım eski sistemimdeki SSD'yi yeni sistemde kullanmak istiyorum. SSD'yi takıp sistemi ilk başlattığımda beni önce kurulu olan Windows 10 mu başlatır yoksa BIOS'a mı atar?

Windows 10 açılır ama sürücüler çakışacaktır temiz kurulum yapın.

İşletim sistemi MBR ise direkt açılır, yine MBR ise ve BIOS'da CSM kapalıysa BIOS'a atar açılmaz, işletim sistemi GPT ise her türlü açılır.

Ama hiçbir şekilde stabil çalışmaz, format şart.

@arahael

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…