Arkadaşlar şu an sistemimde 1x16 GB Ripjaws marka bir RAM var. Bu RAM'i çıkartıp yeni aldığım Trident Neo Z5 2x16 GB RAM'i format veya BIOS güncellemesi falan yapmadan takarsam ekstra bir ayar yapmam falan gerekiyor mu? Yoksa direkt yeni RAM'leri montajladığım gibi sistem açılır mı? RAM'ler şu anlık otomatikman 4800MHz'de çalışabilir. BIOS güncellemesi yapınca EXPO açarım şu anlık bir ayar yapmayacağım.
Detaylar
Kim cevapladı?Arkadaşlar şu an sistemimde 1x16 GB Ripjaws marka bir RAM var. Bu RAM'i çıkartıp yeni aldığım Trident Neo Z5 2x16 GB RAM'i format veya BIOS güncellemesi falan yapmadan takarsam ekstra bir ayar yapmam falan gerekiyor mu? Yoksa direkt yeni RAM'leri montajladığım gibi sistem açılır mı? RAM'ler şu anlık otomatikman 4800MHz'de çalışabilir. BIOS güncellemesi yapınca EXPO açarım şu anlık bir ayar yapmayacağım.
Pek gerek yok format atmana sistem normal açılır anakart desdeklerse.
Yeni SSD aldım da birkaç güne gelecek o geldiğinde BIOS güncellemesi yapıp Windows 11'e geçiş yapacağım o zamana kadar RAM'ler boşta durmasın dedim ama sağlıksız olacaksa beklerim.Bence ilk önce güncelleyin ya da sıfırlayın. Bazen önceden kullandığınız RAM sisteme kayıtlı olduğu için ilk başta açılmayabilir.
Anakartın desteklememe gibi bir durumu mu var ya? Anakartım 6600MHz destekliyori RAM 6000MHz.Pek gerek yok format atmana sistem normal açılır anakart desdeklerse.
Son düzenleyen: Moderatör:
Xbox 360E
Üstün
Takıp kullanabilirsiniz hocam, BIOS'u sıfırlayın takıp kullanın. RAM'leri çalış çalışmadığını görebilirsiniz.Yeni SSD aldım da birkaç güne gelecek o geldiğinde BIOS güncellemesi yapıp Windows 11'e geçiş yapacağım o zamana kadar RAM'ler boşta durmasın dedim ama sağlıksız olacaksa beklerim.
- Makaleler
- 1
AM5 için Hynix ise manuel ayar yapman daha iyi.Arkadaşlar şu an sistemimde 1x16 GB Ripjaws marka bir RAM var. Bu RAM'i çıkartıp yeni aldığım Trident Neo Z5 2x16 GB RAM'i format veya BIOS güncellemesi falan yapmadan takarsam ekstra bir ayar yapmam falan gerekiyor mu? Yoksa direkt yeni RAM'leri montajladığım gibi sistem açılır mı? RAM'ler şu anlık otomatikman 4800MHz'de çalışabilir. BIOS güncellemesi yapınca EXPO açarım şu anlık bir ayar yapmayacağım.
Son düzenleyen: Moderatör:
onlar ne oluyor hocam
- Makaleler
- 1
Yeni konular
-
-
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri
-
-