Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SunseTTime

Uzman
Makaleler
1
Yer
Fethiye
Arkadaşlar merhaba, bir ay kadar önce 7600X ve 9060XT özelliklerine sahip sistemimde stuttering sorunu yaşadım. En son RX 9060 XT ekran kartı ve 5600 MHz RAM'leri çıkartıp 3070 Ti ekran kartı ve 6000MHz RAM taktık sorun tamamen çözülmüştü. Buna istinaden forumdaki arkadaşların önerisi ile 6000MHz CL30 RAM ve 5060 Ti ekran kartı sipariş ettim. Bugün montajları yapıldı, C diskine temiz Windows 10 kurdum. Chipset ve ekran kartı sürücüsünü de ilgili sitelerden manuel kurdum. Harici olarak BIOS'tan 6000MHz seçtim. Başka kayda değer bir şey yapmadım. Bir de işte oyunu 5060 Ti ile açması seçeneğini ayarladım hepsi bu kadar. Tabii şimdi de bambaşka bir sorun yaşıyorum. Sorun şu ki CS2 ve R6'da denedim, oyunu açtığımda GPU kullanımı %0 olarak görünüyor ve oyun kasıyor. Sanki dahili grafik ile oyunu oynamaya çalışıyormuşum gibi bir hissiyat. Sizlere görsel iletiyorum. Çözüm sunabilirseniz çok memnun olurum. Artık çok yoruldum umarım kusurlu bir ürün değildir de eksik ayar vesaire yapmışımdır.

Önceki Forum Linki: https://techolay.net/sosyal/konu/rx...600x-sistemde-micro-stuttering-sorunu.131202/

Güncel sorunun görseli:

WhatsApp Image 2025-08-26 at 20.31.16.webp

Son düzenleme:
Bence Afterburner sürümün eski ve o yüzden gösterdiği değerler yanlış, ya da sürücü hatası.
Furmark testi sırasında Aygıt Yöneticisini açtım aslında kullanılıyor. Ama Afterburner ile oyunlarda neden görünmüyor ilk sorun bu. İkincisi oyunlar neden akıcı değil.

Dosya Ekleri

• ss.webp
    ss.webp
    1,3 MB · Görüntüleme: 64
Görev yöneticisindeki doğru.

Tam ayar isminin bilmemekle beraber BIOS'tan iGPU(dahili ekran kartını) devre dışı bırakabilirsiniz emin olmak için ama igpu ile bu kadar fps alabileceğinizi düşünmüyorum.
CS2 tam bilmiyorum ama çözünürlük düştükçe işlemciye yük biner. Çözünürlüğü arttırıp dener misiniz? iGPU devre dışı bırakıp çözünürlüğü bir yükseltin. Görüntü ayarlarınıda en yükseğe çekin.
Bir öyle bakalım fps değerleri yükselecek mi?

Mouse polling rate kaç ve cs2de yaptığınız bir ayar dosyası var mı ?
Bir de Nvidia driverı 580 ve üstü bir sürüm ise 577.0 veya daha aşağısı olarak kurun.

Son düzenleme:
Şimdi sizleri yanlış yönlendirmemek adına konuyu güncelliyorum; %0 görünmesi sanırım uygulama kaynaklı. Çünkü Rainbow Six Siege test ettim FPS sınırı olmayınca 400 FPS'lerde geziyordu öyle olunca tabi benim göz ekranda bozulmalar yine gördü yalan yok. O şekilde asla kullanmam. Ancak Vsync açtığım an yani sabit 180 FPS yağ gibi aktı oyun. Ben bunu bir oyunda gördüm ya ölsem de gam yemem. RX 9060 XT ile bir ay ne yaptıysam bu akıcılığı görememiştim. Gerekirse tek bir oyun oynarım ama böyle oynarım o derece önemli benim için :D Şimdi bir de Afterburner %0 sorununu çözebilirsek çok iyi olur. Oyun performans ayarlarını ben tek tek denerim gerekirse ayrı bir konu açarım zaten.

Bazı oyun motorlarında FPS sınırlanmadığında sorun yaratabiliyor. Kardeşim ilk sistemi topladığında LOL'de 500 600 fpsleri görüyordu tabi %1 fps düşüşleri oluyordu ve oyunda stutter oluyordu. Fps cap 240- 200 ve 144 gibi şeyler yaptı üçündede sorun olmadı. Afterburner ile ilgili soruna bir şey diyemiyorum o konuda yardım edebilecekler vardır illa ki.
Kolay gelsin.

Bazı oyun motorlarında FPS sınırlanmadığında sorun yaratabiliyor. Kardeşim ilk sistemi topladığında LOL'de 500 600 fpsleri görüyordu tabi %1 fps düşüşleri oluyordu ve oyunda stutter oluyordu. Fps cap 240- 200 ve 144 gibi şeyler yaptı üçündede sorun olmadı. Afterburner ile ilgili soruna bir şey diyemiyorum o konuda yardım edebilecekler vardır illa ki.
Kolay gelsin.
Şu ana kadar test ettiğim oyunlar; Rainbow Six Siege, Dying Light, Battlefield 1, Titanfall2, CS2.

Hepsini Vsync açık test ettim. Çünkü FPS dalgalanmalarında gözüm yine rahatsız oluyor. En azından Vsync ile istediğim akıcılık sağlanıyor böyle devam. Şu anlık hiçbir stuttering yok. Allaha şükür bu sorundan kurtulduk gibi. Sadece Titanfall2'de koşarken hafif görüntü bozulması oluyor, CS2 ise RX 9060 XT'de olduğu gibi aynı rezalet. Stuttering değil bildiğin kasıyor. Zaten oynadığım bir oyun değil test için indirmiştim. Görmezden gelebilirim yani. Kaldı ki bu daha ürünü kullandığım ilk gün. Ne ince ayar var ne de ekstra bir şey. İlk izlenim bile tatmin edici.

Sadece MSI Afterburner GPU değeri neden %0 ona çözüm bulmak gerekecek.

Nvdia sürüm: 581.08 Sanırım alt sürümlere geçmeme gerek yok.

@Ayhan Dönmez @Oreki @2254 @Caner Uncu @Easley @3035 @stormhawks47 @Crexy @144 @UGURPRODUCTION

Arkadaşlar sizleri bilerek etiketledim. RX 9060 XT ile yaşadığım sıkıntıları yakından takip ettiniz. Hep olumsuz haberler ile kafa ütülmek istemem, bu sefer güzel bir haberle geldim. :)

Son düzenleme:
Artı -1 Eksi
Çözüm
Dahili GPU'yu gösteriyor olabilir mi? Hangisini aktif ettin Afterburner'dan, bi' kontrol eder misin? GPU 0 olanı aç.
GPU 0 --> NVDIA , GPU 1 --> AMD idi. Aygıt yöneticisi böyle gösteriyor. MSI Afterburner'da GPU 2'yi seçtim şu an %0 düzeldi. İsmi farklı ama bunu seçmek lazım demek ki. Fikir oldu dediğin. Sağ ol hocam.