Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Osman çakar

Çalışkan
CPU 90 derece oluyor. Arkadaşlar bilgisayarımda çok dandik bi harddisk vardı. Büyük ihtimal düzgünde çalışmıyordu. Bunun doğrultusunda PC çok yavaştı. Ben de yeni SSD almaya karar verdim. Samsung 990 Evo aldım, taktım. CPU 90 dereceye çıkmaya başladı. Nedeni ne olabilir? Soğutma yetersiz kalıyor olabilir mi?

Benim fikrimce eski HDD'de CPU tam kapasite çalışmıyordu. Yeni SSD ile daha fazla çalışıyor. Ona da sıvı soğutma yetersiz kalıyor diye düşünüyorum
İşlemci i7 8700K. Tek fanlı sıvı soğutmam var.

Bilgili arkadaşlar yardımcı olsun lütfen, ona göre sıvı soğutmayı değiştirmeyi düşünüyorum. Teşekkürler.
Ayrıca sıvı soğutmada pompa yok, bu nasıl çalışıyor?

IMG_6512.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
SSD den oldugunu sanmiyorum. Havalar 40C oldugu icin olabilir ama. Klima var mi bilgisayarin calistigi ortamda? Termal macun ne durumda? 120 mm sivi sogutma turbo acik ve OC yapiliyorsa yetmeyebilir zaten.
SSD den oldugunu sanmiyorum. Havalar 40C oldugu icin olabilir ama. Klima var mi bilgisayarin calistigi ortamda? Termal macun ne durumda? 120 mm sivi sogutma turbo acik ve OC yapiliyorsa yetmeyebilir zaten.

Çözüm
Abi sıvı soğutmadanmış sıvı soğutmayı cıkarıp stok fan taktım 38 dereceye düştü teşekkürler