Ghost

Başarılı
Merhabalar dün bilgisayarıma yeni bir SSD aldıktan sonra temiz kurulum yapmak istedim ve Windows 11 kurdum. Bu sabah gerekli bazı programları kurdum ve birkaç oyun indirdim, programları kullanırken sorun yok fakat herhangi bir oyuna girdiğimde mavi ekran hatası alıyorum. Mavi ekran hatası önce 1 saniyelik siyah ekran sonra tekrar 1 saniyelik bir mavi ekran gözüküyor ve yeniden başlıyor hata kodunu göremiyorum sonrasında bilgisayar yeniden başladığında herhangi bir minidump dosyası oluşmamış gözüküyor. SSD'de bad sector var mı diye test yaptım fakat yok. Ekran kartı sürücülerimde de bir problem olmadığını düşünüyorum çünkü zaten mavi ekran hatası alıyorum diye indirmiştim. Bu arada oyunların biri SSD'de biri HDD'de ikisinde de çöküyor. Bu linkte benimle aynı sorunu yaşayan biri var fakat o da çözüm bulamamış.

Dosya Ekleri

• 20240518_122252.webp
    20240518_122252.webp
    439,9 KB · Görüntüleme: 138
Merhaba 👋

Merhaba 👋

Maalesef olmadı ayarlar zaten bu şekilde üstüne bide REG dosyasını indirip kurdum ama hala işe yaramıyor. Herhangi bir dump dosyası oluşmuyor.

1716040325081.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendimden bir alıntı koymak çok küstahça mı durur bilmiyorum ama sebebi bu diye düşünüyorum:
DİPNOT: Bazen bu ayarları yapılandırmanıza rağmen de dump dosyaları oluşmayabiliyor. Bunun sisteminizde yüklü olan temizlik programları ve direkt olarak depolama biriminizle alakalı da olabileceğini unutmayın.

Bu aldığın hata SSD taktıktan sonra oldu ve taktığın SSD herhangi bir şekilde sistemine sorun çıkarma ihtimali olan bir SSD değil. Fabrika çıkışlı bir arızası yoksa.

herhangi bir oyuna girdiğimde mavi ekran hatası alıyorum.
Aldığın hataları biliyor musun? CRITICAL_PROCESS_DIED olabilir UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION olabilir mesela...

Windows Olay Görüntüleyicisi'nde olay hakkında bazı detaylar bulunabilir. Çökme zamanına yakın kritik olaylara bakabilirsiniz.

Bu aldığın hata SSD taktıktan sonra oldu ve taktığın SSD herhangi bir şekilde sistemine sorun çıkarma ihtimali olan bir SSD değil. Fabrika çıkışlı bir arızası yoksa.
Ben de aynı düşünüyorum. Windows 11 ile alakalı bir sorun mu acaba veya BIOS sürümüm ile alakalı falan?

Windows 11 ile alakalı olduğu bir durumda sadece oyunlara girerken çökme durumu olmazdı. Senin ifadelerinle hareket ediyoruz çünkü elimizde hata ile ilgili hiçbir bilgi yok. Hata kodunu da söylemediğine göre 0'ız gerçekten. BIOS update denenebilir tabii ki de.

Windows Olay Görüntüleyicisi'nde olay hakkında bazı detaylar bulunabilir. Çökme zamanına yakın kritik olaylara bakabilirsiniz.
Arkadaşın dediği doğru. Yalnız bu tahmin ettiğim hataysa herhangi bir kayıt oluşturmadığını da söylemem gerekiyor.

@1538 Sen de fikirlerini beyan edebilirsin. Biz farklı fikirlere açığız.

Windows 11 ile alakalı olduğu bir durumda sadece oyunlara girerken çökme durumu olmazdı. Senin ifadelerinle hareket ediyoruz çünkü elimizde hata ile ilgili hiçbir bilgi yok. Hata kodunu da söylemediğine göre 0'ız gerçekten. BIOS update denenebilir tabii ki de.

Arkadaşın dediği doğru. Yalnız bu tahmin ettiğim hataysa herhangi bir kayıt oluşturmadığını da söylemem gerekiyor.
Hata kodu: CRITICAL_PROCESS_DIED.

Windows Günlüklerinde bu seçeneklerden hangisine bakmam lazım? çöktüğü dakikaları biliyorum yani ona göre bakıp ekran görüntüsü atabilirim.

Dosya Ekleri

• 1716042227210.webp
    1716042227210.webp
    14 KB · Görüntüleme: 66
Rehberi takip edip özel görünümler > yönetim olayları kısmını paylaşman gerekiyor.

* Rehber: Olay Görüntüleyicisi Raporu Almak

Sıkıntılı bir hata. DMP dosyası atmış da olsaydın herhangi bir çözüm veya sebep bulmamız imkanlı değildi zaten. SSD kaynaklı oluyor. Anakart modelin nedir?
Rehbere bakacağım. Anakart modelim Gigabyte B450M H.

@bicy hata bu şekilde gözüküyor:

1716044149102.webp

Yönetim olayları dosyası.