Ghost

Başarılı
Merhabalar dün bilgisayarıma yeni bir SSD aldıktan sonra temiz kurulum yapmak istedim ve Windows 11 kurdum. Bu sabah gerekli bazı programları kurdum ve birkaç oyun indirdim, programları kullanırken sorun yok fakat herhangi bir oyuna girdiğimde mavi ekran hatası alıyorum. Mavi ekran hatası önce 1 saniyelik siyah ekran sonra tekrar 1 saniyelik bir mavi ekran gözüküyor ve yeniden başlıyor hata kodunu göremiyorum sonrasında bilgisayar yeniden başladığında herhangi bir minidump dosyası oluşmamış gözüküyor. SSD'de bad sector var mı diye test yaptım fakat yok. Ekran kartı sürücülerimde de bir problem olmadığını düşünüyorum çünkü zaten mavi ekran hatası alıyorum diye indirmiştim. Bu arada oyunların biri SSD'de biri HDD'de ikisinde de çöküyor. Bu linkte benimle aynı sorunu yaşayan biri var fakat o da çözüm bulamamış.

Dosya Ekleri

• 20240518_122252.webp
    20240518_122252.webp
    439,9 KB · Görüntüleme: 138
Alr, Yeni hatamız için bir DMP var mı? Olduğunu pek düşünmüyorum ama XMP kapalı şekilde de deneyebilirsin. Bir şey değişeceğini ve direkt olarak disk kaynaklı bir sorun olduğunu da düşünmüyorum. Gen3 konfigüre ettiğin ayarı Default'a çekebilirsin sonrasında. BIOS Update ile de kontrol edebilirsin.

Anakart kılavuzunu da kontrol ettim. Açıkçası spesifik olarak önerilen bir şey de olmamış. Sorun anakart M.2 slotu kaynaklı olabilir diye düşünüyorum çünkü disk tüm sağlık testlerinden başarıyla geçiyor.

Bunu da deneyeceğim olmaz ise monitöre yumruğu geçireceğim artık.

Samsung garantisine yollasam kaç gün sürer acaba süreç?

Son düzenleyen: Moderatör:
Garantiye yollama amacın nedir? Eğer internet üzeriden satın aldıysan değişim istersin. Ben senin yerinde olsam o diski farklı bir anakartta kontrol ederdim. Bir bilgisayarcıya rica etsen bile alıp takar ve kontrol eder.

Garantiye yollama amacın nedir? Eğer internet üzeriden satın aldıysan değişim istersin. Ben senin yerinde olsam o diski farklı bir anakartta kontrol ederdim. Bir bilgisayarcıya rica etsen bile alıp takar ve kontrol eder.
Yani aslında o kadar testten geçti sıkıntı yok gibi kendisinde slotta problem olup olmadığını anlamak için başka anakartta denemek lazım. Eğer slotta problem varsa iade edip Sata SSD'ye geri dönmem gerekecek heralde.

Tüm yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Sorunumun kesin çözümüne ulaştığımda yine yazacağım bu konuya, şimdilik bir tek BIOS güncellemesi kaldı yapmadığım.

Son düzenleme: