Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar,

Kurban Bayramı’nda para biriktiriyorum, şu anda 4.000 TL param oldu. Biraz daha biriktirip Kingston Renegade 2 TB SSD ve bir adet PCIe x4 M.2 adaptörü almayı planlıyorum. Ana M.2 slotuna Renegade’i takacağım, PCIe adaptörüne ise eski A2000 1 TB SSD’mi takacağım.

Muhtemelen yeni SSD’ye klonlama yapmayacağım, doğrudan temiz kurulum yapacağım. Kuracağım sürüm Windows 11 Enterprise olacak. Fakat 24H2 yerine Insider Canary sürümünü kurmak istiyorum. Her ne kadar DWMBlurGlass gibi yazılımlar Insider yapılarında pek düzgün çalışmasa da, bu benim için çok önemli değil.

Sizce 24H2 yerine Insider Canary sürümü kurulup günlük kullanımda tercih edilebilir mi?

Merhaba arkadaşlar,

Kurban Bayramı’nda para biriktiriyorum, şu anda 4.000 TL param oldu. Biraz daha biriktirip Kingston Renegade 2 TB SSD ve bir adet PCIe x4 M.2 adaptörü almayı planlıyorum. Ana M.2 slotuna Renegade’i takacağım, PCIe adaptörüne ise eski A2000 1 TB SSD’mi takacağım.

Muhtemelen yeni SSD’ye klonlama yapmayacağım, doğrudan temiz kurulum yapacağım. Kuracağım sürüm Windows 11 Enterprise olacak. Fakat 24H2 yerine Insider Canary sürümünü kurmak istiyorum. Her ne kadar DWMBlurGlass gibi yazılımlar Insider yapılarında pek düzgün çalışmasa da, bu benim için çok önemli değil.

Sizce 24H2 yerine Insider Canary sürümü kurulup günlük kullanımda tercih edilebilir mi?
Insider Canary, Test sürümünün test sürümü gibidir. Buglarla karşılaşmanız çok olasıdır bu yüzden düz Windows 11'den Devam edebilirsiniz. İstemezseniz Debloat edilmiş Windows 11 sürümlerinden kurabilirsiniz.

Mesela tiny11

Insider Canary, Test sürümünün test sürümü gibidir. Buglarla karşılaşmanız çok olasıdır bu yüzden düz Windows 11'den Devam edebilirsiniz. İstemezseniz Debloat edilmiş Windows 11 sürümlerinden kurabilirsiniz.

Mesela tiny11
Arayüz hataları önemli değil. Önemli olan temel Windows çekirdeğinin (Kernel) yeterli kararlılıkta çalışması. Yani oynadığım oyunları sorunsuz oynayabilmek.

Ben en azından deneme yapmak istiyorum. Hep sanal makinede Dev/Canary yapılarını kullanmaktan sıkıldım. Biraz da gerçek makinede kullanmak istiyorum.

Olası çökme durumlarına karşı hem 2 adet Arch Linux kurulumum (birisi dahili SSD'lerimden birinde, diğeri harici SSD'mde), hem de bir adet Windows To Go tabanlı Windows 10 kurulumum var (USB belleklerimden birinde kurulu).

Benim teknik bilgim gayet iyi. Windows kurtarması konusunda da iyi kötü bilgi sahibiyim. Bu nedenle kurmak istiyorum.

@Recep Baltaş siz ne düşünüyorsunuz?

Merhaba arkadaşlar,

Kurban Bayramı'nda para biriktiriyorum, şu anda 4.000 TL param oldu. Biraz daha biriktirip Kingston Renegade 2 TB SSD ve bir adet PCI-e X4 M.2 adaptörü almayı planlıyorum. Ana M.2 slotuna Renegade'i takacağım, PCI-e adaptörüne ise eski A2000 1 TB SSD'mi takacağım.

Muhtemelen yeni SSD'ye klonlama yapmayacağım, doğrudan temiz kurulum yapacağım. Kuracağım sürüm Windows 11 Enterprise olacak. Fakat 24H2 yerine Insider Canary sürümünü kurmak istiyorum. Her ne kadar DWMBlurGlass gibi yazılımlar Insider yapılarında pek düzgün çalışmasa da, bu benim için çok önemli değil.

Kobay olmak istiyorsan canary kur, istemiyorsan 25H2 dev kur. 3.sistem olarak 26200.5570 kurdum şu an iyi.
Resmi msdn çıkana kadar surum degiştirmem artık.
Ugrasırım, zamanım var diyorsan kurabilirsin tabii, sormanada gerek yok kanımca.

Dosya Ekleri

• IMG_1759.webp
    IMG_1759.webp
    333,1 KB · Görüntüleme: 38
Kobay olmak istiyorsan canary kur, istemiyorsan 25H2 dev kur. 3.sistem olarak 26200.5570 kurdum şu an iyi.
Resmi msdn çıkana kadar surum degiştirmem artık.
Dev de mantıklı olabilir aslında, düşünebilirim. Hem 24H2 ile aynı kod tabanını kullanıyor, hem de Canary yapılarında olan altyapı değişiklikleri backport edilecek. Elbette illaki kernel bug'ları olabilir ancak 24H2 Retail'a en yakın kararlılığı sunacağına inanıyorum.

Canary kullanırsam her hafta yeni yapı geldiğinde 1-2 saat süren In-Place Upgrade yapmam gerekecek. Dev kullanırsam yeni yapılar normal güncelleme kurulur gibi kurulacak.