Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Vadbav

Başarılı
Selam, yeni bir SSD aldım taktım bilgisayarımı açtım ama görünmüyor. Başka bir M.2 SSD yuvasına taktım tekrar çalıştırdım yine görünmüyor. Bir şeyi eksik mi yapıyorum acaba?

Anakart: MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi SSD: Kingston Renegade 1000G 1TB.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bilgisayarım kısmını açtığımda 500GB olan ilk SSD görünüyor demin taktığım 1TB olan gözükmüyor. Aygıt yöneticisi de şu şekilde:

PXL_20241017_143204848.webp

Format esnasında görmüyor ise VMD'yi kapatın ya da VMD driverını yükleyin.

Format atmadım. 500GB SSD'm var, 1TB daha taktım görmedi, ekstra bir şey mi yapmam lazım diye sormaya geldim.

2 SSD yanına bir üçüncü SSD taktığında mı yaşıyorsun bu sorunu hocam? Belki anakartta SATA girişlerinizin dizilimini değiştirmek çözüm olabilir.

MSI'da bildiğim kadarıyla 3. bir SSD için SATA'lardan birini iptal etme durumu gibi bir durum hatırlıyorum. Belki ondandır 🤔

Disk yönetiminde gözüküyor mu Kingston? Aygıt yöneticisinde yanlış yere tıklıyorsun, disk sürücüleri yazan kısma tıklayacaksın.

Başlat ikonuna sağ tıklayıp ''Disk Yönetimi'' menüsüne gir, açılan pencerede disk görünüyorsa siyah bölüme sağ tıklayıp ''yeni basit birim'' ile biçimlendirip harf ata.

Disk yönetiminde gözüküyor mu Kingston? Aygıt yöneticisinde yanlış yere tıklıyorsun, disk sürücüleri yazan kısma tıklayacaksın.

Başlat ikonuna sağ tıklayıp "disk yönetimi" menüsüne gir, açılan pencerede disk görünüyorsa siyah bölüme sağ tıklayıp "yeni basit birim" ile biçimlendirip harf ata.

Çözdüm hocam: SSD'yi çevrimiçi yapmamışım, şimdi yapıp biçimlendirdim, sorunsuz gördü.