Çözüldü Yeni toplanan PC görüntü vermiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

omrylgn15

Uzman
Merhaba arkadaşlar, yeni sistem topladım. Kurulumu yaptıktan sonra Power tuşuna basınca anakart üzerindeki CPU LED'i kırmızı, DRAM LED'i ise turuncu yanıyor. Görüntü de gelmiyor. Nerede hata yapmış olabilirim acaba?

Sistem özellikleri.
  • MSI X670-E anakart.
  • R5 7500F işlemci.
  • Patroit Viper 32 GB RAM.
  • RTX 5060 Ti ekran kartı.
  • Samsung 990 Pro 1 TB SSD.
  • MSI A750GL 750W PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Hocam RAM'ler tam oturmadıgından kaynaklanıyormuş. Tırnaklar kapanmasına rağmen biraz daha kuvvet uygulayınca bir çıt sesi geldi. Ardından sorunsuz BIOS geçtim kurulum tamamladım sorun kalmadı yani. Yardımlarınız için çok teşekkürler.
Kırmızı LED, CPU’yu algılamadığını işaret ediyor. Turuncu DRAM LED, RAM’lerin algılanmadığını belirtiyor. İlk önce RAM’lerden bir tanesini DIMMA2’ye takıp CMOS sıfırlayarak açmayı deneyebilir misiniz?

Doğrulamak için soruyorum hocam. Tek kit RAM 2.slota takıp ardından BIOS pilini çıkarıp 10-15 dk sonra takıp çalıştıracağım değil mi? Terimlere biraz yabancıyım, kusuruma bakmayın.

Doğrulamak için soruyorum hocam. Tek kit RAM 2.slota takıp ardından BIOS pilini çıkarıp 10-15 dk sonra takıp çalıştıracağım değil mi? Terimlere biraz yabancıyım, kusuruma bakmayın.
10 15 dakika beklemenize gerek yok 3-4 saniye yeterli. CPU'yu düzgün taktığınızdan emin misiniz?

Evet, doğrudur. Tek kit RAM. Şöyle söyleyeyim, genel sıralamalar soldan sağa olacak şekilde 2. slota takmanız gerekiyor. İki kit RAM kullanıyorsanız 2. ve 4. slotlara takmanız gerekiyor. Ama şu an denemek için 2. slota tek kit RAM takın lütfen. Üstteki arkadaşın da dediği gibi 10-15 dk’ya gerek yok ve CPU düzgün takıldı mı?

@Neareine, @mercha, @Neareine,
Hocalarım bios pili çıkaramadım sadece söküp baştan topladım. Pc açılırken cpu ve dram ışığı yine yandı ama hemen söndü geri ardından şöyle bir ekran aldım.

Tuşa bastım bios ulaştım ama bu ekranı anlamadım bir sorun mu var acaba

Dosya Ekleri

• IMG-20250712-WA0020.webp
    54,8 KB · Görüntüleme: 52

Oradaki 4 LED ışığı bilgisayarı her açtığınız da belirli parçaların kontrolünü yaptığı için yanar ve söner. Her biri ayrı bir parçayı simgeler.
Hata olması durumunda ışık sönmez. Bizler içinde bu rehberlik sağlar hangi parça sorun oluşturuyor LED durumundan ve renginden anlarız.

Format USB'nizi biçimlendirin. Sanırım USB'nizin formatı farklı.
Windows'u, Microsoft sitesinde yer alan "Windows Media Creation Tool" üzerinden orijinal son sürüm ile indirip formatladığınız USB'ye kurun.
Lütfen bir de böyle deneyin.

Eğer bu yükleme işe yaramaz ise, farklı işlemler yapmanız gerekebilir.

Hocam RAM'ler tam oturmadıgından kaynaklanıyormuş. Tırnaklar kapanmasına rağmen biraz daha kuvvet uygulayınca bir çıt sesi geldi. Ardından sorunsuz BIOS geçtim kurulum tamamladım sorun kalmadı yani. Yardımlarınız için çok teşekkürler.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…