İncehesap'tan R7 9800X3D, RTX 5070 Ti'li sistem topladım. Testlerini vs. her şeyi yapıp bana fotoğraf attılar sistemin kusursuz çalıştığına dair. Bugün taktım fişe ama görüntü gelmiyor ekrana. Fotoğraf bırakıyorum görsele, kırmızı ışık yanıyor anakartta. Ne yapmam gerekiyor?
BIOS güncellemesi ya da clear CMOS işlemi yapmanız gerekli, ekran kartının tam oturduğuna emin olun, soketleri tek tek gözden geçirin, test görüntüleri geldiyse sorun yoktur, HDMI kablosunu yanlışlıkla anakarta takmayın, ekran kartına takılı olsun, DPI kablo ile de deneyebilirsiniz. Anakartın marka ve modeini belirtir misin? RAM bir tane mi var?
BIOS güncellemesi ya da clear CMOS işlemi yapmanız gerekli, ekran kartının tam oturduğuna emin olun, soketleri tek tek gözden geçirin, test görüntüleri geldiyse sorun yoktur, HDMI kablosunu yanlışlıkla anakarta takmayın, ekran kartına takılı olsun, DPI kablo ile de deneyebilirsiniz. Anakartın marka ve modeini belirtir misin? RAM bir tane mi var?
@X99 başkan hiçbir şey yapmadan kabloları tak çıkart yap, monitörün aç tuşuna bastım, monitöre ışık gelince otomatik açıldı pc. Ne alaka bu? Sorun düzeldi ama öğrenelim. Neyi yanlış yaptık acaba
12vhpower kablosunun tam oturduğundan emin olun, HDMI kablosu ile de deneyin. Bütün soketleri de gözden geçirin. Özellikle CPU_FAN soketi boşta kalmasın.
BIOS ekranı alabilmek için deneyeceğiniz yollar;
Laptop ya da başka masaüstü sistem varsa, güncel BIOS dosyası indirip, anakart üzerindeki düğmeden BIOS güncellemek.
Tek RAM ile CMOS işlemi yapmak.
Ekran kartını söküp, işlemcinin grafik kartı ile BIOS'a girmeye çalışabilirsiniz.
Varsa RTX 4060 ya da 3050 gibi bir ekran kartı ile denemek.
Bu işlemleri doğru yaparsanız kesin sonuç alırsınız.
Olur öyle amatör durumlar, ekran geldiyse sorun yok, sana sormak lazım ne alaka diye mesela ilk montajda biraz siyah ekranda 5-10 dk bekledikten sonra, reset attıktan sonra da BIOS ekranının gelme durumu var, oluyor bazen.