Yeni sistem topladım, LAN ve Wi-Fi driverlarını indirmeme rağmen Wi-Fi ağına bağlanmıyor. Wi-Fi'ya bağlandıktan sonra çıkıyor sonra tekrardan gözükmüyor. Birçok kez kurdum LAN ve Wi-Fi sürücülerini ama sorun düzelmedi. İnternete uzaklığım çok değil diğer teknoloji aygitlar da ortalama çekiyor ama bunda direkt bulmuyor buluyorsa da hemen yok oluyor ya da bağlanmıyor. Ne yapmam lazım?
Sorununuzu çözmeye yardımcı olabilmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1.
Wi-Fi Adaptörünü Kontrol Edin:
- Bilgisayarınızın BIOS/UEFI ayarlarına girin ve Wi-Fi adaptörünün etkin olup olmadığını kontrol edin. Bazen bu ayar kapalı olabilir.
2.
Sürücü Güncellemeleri:
- Aygıt Yöneticisi’ni açın (Windows + X tuşuna basın > Aygıt Yöneticisi).
- Ağ bağdaştırıcıları kısmına gidin ve Wi-Fi adaptörünüzü bulun.
- Üzerine sağ tıklayın ve "Güncelleştir" seçeneğini seçin.
- "Otomatik olarak güncellenmiş sürücü yazılımını ara" seçeneğini kullanın.
3.
Ağ Ayarlarını Sıfırlayın:
- Windows Aygıt Yöneticisi'nde Wi-Fi adaptörünüzün üzerine sağ tıklayın ve "Devre dışı bırak" seçeneğini seçin.
- Birkaç saniye bekledikten sonra tekrar sağ tıklayın ve "Etkinleştir" seçeneği ile yeniden etkinleştirin.
4.
Ağ Bağlantısı Sorun Gidericisi:
- Ayarlar > güncelleştirme ve güvenlik > sorun giderme > ek sorun gidericiler kısmına gidin.
- "Internet Bağlantıları" sorun gidericisini çalıştırın ve sorunları otomatik olarak düzeltmesini bekleyin.
5.
Wi-Fi Kanal Ayarları ve Güvenlik Protokolü:
- Modem arayüzüne girin ve Wi-Fi kanal ayarlarını değiştirmeyi deneyin (genellikle otomatik olarak ayarlanır, değiştirerek test edebilirsiniz).
- Eğer mevcutsa, güvenlik protokolünüzü WPA3 yerine WPA2 olarak değiştirin.
6.
Fiziksel Kontrol:
- Eğer masaüstü bilgisayarı kullanıyorsanız, Wi-Fi kartının ana karta düzgün bir şekilde takılı olup olmadığını kontrol edin.
- Modem ile bilgisayar arasındaki mesafeyi azaltmayı deneyin ya da Wi-Fi sinyal ini artırıcı bir cihaz kullanın.
7.
Yardımcı Yazılımlar:
- Üretici tarafından sağlanan özel yazılımları kontrol edin. Bazı Wi-Fi adaptörleri için özel yönetim yazılımları gereklidir.
Yukarıdaki önerileri deneyin ve sonucunu bana geri bildirin. Eğer sorun devam ederse daha fazla teknik bilgi gerekebilir, bu durumda lütfen Wi-Fi adaptörünüzün marka ve modelini belirtin.