Stourmer

Uzman
Yeni bir sistem topladım parça parça. Şu an da ekran kartı eksik sadece ilk topladığımda arkadaşımla sadece Cinebench testi yaptık orada da maksimum 81 dereceyi gördü. Başka ne testleri yapmalıyım? Sistemi aşağı bırakıyorum.

• İşlemci: R7 7800X3D
  • Anakart: B650 Tomahawk
  • RAM: Corsair Vengeance 32 GB CL36 6000 MHz RAM
  • Sıvı soğutucu: H150i Elite Capellix
  • Kasa: 4000D kasa
  • PSU: EVGA 1000 gq Power

Prime95 ile işlemci testi yapabilirsiniz.

Teşekkürler hocam peki sıvı soğutucunun aşağıda yer alan görseldeki gibi takılması problem yaratır mı?

3edb2a03-f9dd-41a0-972f-dd3606ce83a5.webp

Bu fotoğraf arkadaşımın eski şekilde bağladığı hali fakat şu anda da böyle monte ettik.

Problem yaratır. Öncelikle o şekilde koyunca pompa zorlanır diyorlar, muhtemelen doğrudur da pek bilmiyorum. Asıl olay o radyatör CPU'nun tüm sıcaklığını kasanın içine üfleyecek, başta GPU olmak üzere her parçan daha sıcak çalışacak. Önden serin hava gelmesi gerekirken kasaya giren hava radyatörden geçerken ısınacak, içeri sürekli sıcak hava pompalayacaksın.

Üste tak, radyatör fanları dışarı üflesin.

Problem yaratır. Öncelikle o şekilde koyunca pompa zorlanır diyorlar, muhtemelen doğrudur da pek bilmiyorum. Asıl olay o radyatör CPU'nun tüm sıcaklığını kasanın içine üfleyecek, başta GPU olmak üzere her parçan daha sıcak çalışacak. Önden serin hava gelmesi gerekirken kasaya giren hava radyatörden geçerken ısınacak, içeri sürekli sıcak hava pompalayacaksın.

Üste tak, radyatör fanları dışarı üflesin.
Üste sığmıyor hocam üst 360mm desteklemiyor.

Teşekkürler hocam peki sıvı soğutucunun aşağıda yer alan görseldeki gibi takılması problem yaratır mı?

Eki Görüntüle 143004

Bu fotoğraf arkadaşımın eski şekilde bağladığı hali fakat şu anda da böyle monte ettik.

Ön panelde problem olmaz ama hortumların altta olması lazım, üstte olunca su giriş çıkış kısmında hava boşluğu oluşur, sıvı akışını bozar.

Son düzenleme:
Fotoğrafta gözüme takılan ekran kartının sarkması oldu, ek olarak ekran kartı destek aparatı alabilirsiniz.
Güncel halinde ekran kartı yok hocam elimde bu fotoğraf olduğu için bunu attım.

Ön panelde problem olmaz ama hortumların altta olması lazım, üstte olunca su giriş çıkış kısmında hava boşluğu oluşur, sıvı akışını bozar.
Arkadaşım böyle bir problem olmaz hep böyle kullanıyordum diyor ne yapacağımı şaşırdım.