Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

emredmrrx

Çalışkan
  • Anakart: A320M-HDV 4.0
  • İşlemci: Ryzen 5 2600X.
  • Ekran kartı: ASUS ROG STRIX RTX2060 a6g.
  • İşletim sistemi: Windows 10 PRO

Merhaba oyun oynarken bir anda mavi ekran hatası aldım sistemi yeni topladım fakat ekran kartını ve RAM'leri yenilemeden önce bir sorun yoktu RAM'leri 0 aldım
Hata kodu: MEMORY_MANAGEMENT
Minidump.

RAM'ler 0 ekran kartını 2.el aldım.

Son düzenleme:
Çözüm
XMP kapatıp ve güncel BIOS'la denersin. Eğer yine olmazsa daha düşük hızda ya da farklı bir model seçmeni öneririm. Anakartın uyumluluk sitesinde bellek uyumluluğu olan RAM'lerin listesi var oradan kontrol et bakalım var mı aldığın RAM'ler orada.

Sorun su ki, memtest hatalari eger BIOS ayarlari test icin tavsiye edilen ayarlardaysa (OC falan yoksa ve XMP kapali denediyseniz) duzeltilemez cunku RAM fiziksel olarak bozuk demektir.
Anakartın sitesinde CPU destek listesinde R5 2600X doğrulanmış BIOS için tüm olarak yazılmış aslında BIOS güncelleyince bir sorun çıkmacak gibi ama hemen bir XMP kapatıp deneyeyim.

AM4Ryzen 52600X (YD260XBCM6IAF)95WPinnacle Ridge3.6GHz3MBB2All

@stormhawks47, hocam erkenden çıkan hatalar çıkmadı sanırım sorun XMP. Bu testtin komple bitmesini bekliyeyim mi o zaman XMP'nin olmamasinin ne gibi zararları oluyor sanirim MHz farki var şu anda 2668MT/s olarak görünüyor Memtest ekraninda.

Son düzenleme:
Bence bekleyin test bitsin. Bilgisayarda gözle görülür bir performans kaybı olmuyor, sadece oyunlarda FPS etki ediyor genelde. Ama ciddi kayıplar olmaz.

Peki simdiki durum RAM'in arızalı olmadığını mı gösterir yani anakartım vs uyumlu degilse XMP acmadan 3200 3000MHz deneyip test yapip sorunda yoksa o sekilde kullanmak mantıklı geldi tabii eğer RAM'ler arızalı ise hem iade hakkımı doldurup hem de 2668MHz de kullanmak biraz saçma olur.

Peki simdiki durum RAM'in arızalı olmadığını mı gösterir yani anakartım vs uyumlu degilse XMP acmadan 3200 3000MHz deneyip test yapip sorunda yoksa o sekilde kullanmak mantıklı geldi tabii eğer RAM'ler arızalı ise hem iade hakkımı doldurup hem de 2668MHz de kullanmak biraz saçma olur.

Manuel OC yaparak bazilari hatalardan kurtulmus sanirim bu testten sonra bir de BIOS güncelleyip xmpyide açıp tekrar test edeceğim. Tabii ondan öncede manuel OC ile denemek daha mantıklı gibi görünüyor.

Hocam 5 saatlik testin sonucunda hiçbir hata çıkmadı sonra manuel OC ile 3200 denedim yine 5dk sonunda hatalar cikmaya basladı sonra 3000MHz de 20 dakika bekledim hata çıkmadı bende kapattım mavi ekran hatası alırsam tekrardan test ederim diye dusundum şimdi ise BIOS güncellemeye geçiyorum.

RAM sağlam, anakart doğru OC ayarını yapamadığı için sorun oluyor bakalım BIOS'tan sonra düzelecek mi XMP mod.

BIOS'u 7.00'a güncelleyip XMP yide profile 2 yani 3200MHz'ye ayarlayıp tekrardan Memtest86'yı başlattım ve 30dk geçti ve ilk dakikalarda 100e varan hatalar çıkmadı sanırım sorunu BIOS Update ve XMP ayarlarını bir tık kısarak çözmüş olduk.