SD 576i, 540i yayınlar azala azala bitecek artık. Kesin neşter vurulmaz, zira bizim memleket kademeli kademeli kesiyor. Yıllar önce analog yayının kesildiğini duymuşsunuzdur. Görün bakın, metropolde hala analog yayın izleyebiliyorsunuz yer yer. Belki binalardaki RF sistemiyle alakalıdır, bilemiyorum. Uyducu bir arkadaş netleştirirse çok iyi olur.

Son düzenleme:
Olsun ben yine de 3748. kanalda çıkan 10 dakika Kemal Sunal filmi yayınlayıp hemen reklama girip 10 dakika boyunca ereksiyon problemi çözen ilaç reklamını izlemeyi seviyorum.
1786887913817.webp

Bir de şaka maka arkadaşlar benim anneannem'in mutfağında CRT Philips TV var 14 İnç. Anten yuvası ve SCART yuvası var. Onda nasıl halledeceğiz işi? Bir de salonda gene o Türksat Kablo'nun verdiği Android TV kutusu var onda da.

5 dakikamı aldı vallahi. Eski tip uydu alıcısı olduğu için manuel yapmak zorunda kaldım. Bir Frekans değiştirdim tarama yaptım kanallar geldi.

SD, 540i yayınlar azala azala bitecek artık. Kesin neşter vurulmaz, zira bizim memleket kademeli kademeli kesiyor. Yıllar önce analog yayının kesildiğini duymuşsunuzdur. Görün bakın, metropolde hala analog yayın izleyebiliyorsunuz yer yer. Belki binalardaki RF sistemiyle alakalıdır, bilemiyorum. Uyducu bir arkadaş netleştirirse çok iyi olur.
Düzeltme yapayım;
1. 540i diye dünya üzerinde hiçbir zaman yayın olmadı ve ömründe ilk defa sizden duydum böyle bir çözünürlüğü (PAL'da 575i, DVB'de 576i olacak doğrusu)
2. Analog yayın devlet tekelinde (Türksat) devam ediyor hâlâ. Şifresiz National Geographic (CH 09 oluyor kanal adı) izlemenin yasal yoludur kendisi çünkü şifreleme kullanmıyor devletimiz gereksiz masraf gördüğünden
3. DVB-S2 destekli cihaz şart oldu yani bu HD uydu alıcısı zorunlu demek. SD uydu alıcısı olan herkes değiştirmek zorunda TRT'ye mahkum kalmak istemiyorsa
4. AKP'nin hiçbir zaman PAL'ı kaldırmak gibi bir derdi olmadı. DVB-T'yi Dikmen köyünde (Or-An) denediler ve kaldırdılar. Son yıllarda DVB-T2 var ve radyo olarak da DAB+ yeni başlandı Çamlıca kulesinden sonra diğer şehirlerde de. 2G/3G'nin bile son tarihini verdi AKP ama PAL ve FM'in kapatma tarihini açıklamadı. Demek ki niyetleri yok.

1. 540i diye dünya üzerinde hiçbir zaman yayın olmadı ve ömründe ilk defa sizden duydum böyle bir çözünürlüğü (PAL'da 575i, DVB'de 576i olacak doğrusu)
Teşekkürler. DVB, 576i olmalı yazdığımın doğrusu. Düzeltiyorum. 🙏🏿 540p ile karıştırmışım.

Tam da sizin gibi birisini aramıştım sonda, nitekim yanıt geldi.

Bir de şaka maka arkadaşlar benim anneannem'in mutfağında CRT Philips TV var 14 İnç. Anten yuvası ve SCART yuvası var. Onda nasıl halledeceğiz işi? Bir de salonda gene o Türksat Kablo'nun verdiği Android TV kutusu var onda da.
SCART HD yayın destekleyen uydular var, ekrana görüntüyü düşük çözünürlükte vermesi sorun değil. Input düşürülür, yine kullanılır. Dönüştürücü de iş görüyor Android TV için, 480i seçerseniz çalışması gerekir teorik olarak.