Detaylar
Kim cevapladı?EFI Shell 81
Üstün
Evet, bu iyi mesela Dolby Digital'li:Teşekkürler. DVB, 576i olmalı yazdığımın doğrusu. Düzeltiyorum.540p ile karıştırmışım.
Tam da sizin gibi birisini aramıştım sonda, nitekim yanıt geldi.
SCART HD yayın destekleyen uydular var, ekrana görüntüyü düşük çözünürlükte vermesi sorun değil. Input düşürülür, yine kullanılır. Dönüştürücü de iş görüyor Android TV için, 480i seçerseniz çalışması gerekir teorik olarak.
Andrea Kimi Antonelli 81
Yetkin
Az önce taramayı yaptım bende ama kanalların yeri hep dandik dundik oldu, gece oturup düzenleme işi yine bize kilitlendi.
Unutmadan a haber ve akit TV'yi silmeyi unutmayım.
Kanallar yenilenecek frekanslar değişecek SD yayınlar aşırı azalacak görüntüler düzelecek çoğu yayın HD olacak
Tarama yapamazsanız detaylı rehber:
D-Smart Tivibu ve Digitürk abonelerinin yapması gerekenler 15 Ağustos'u 16 Ağustos'a bağlayan gece cihazımızı kapatacağız fakat fişten çekmeyeceğiz. Bunun harici hiçbir şey yapmalarına gerek yok (not: Bazı Tivibu cihazları güncellemede sorun çıkarıyor, burada da ayarlardan ilk kurulumu tekrar yaparak çözebilirsiniz).
Cihazınız TKGS destekliyse yine hiçbir şey yapmanıza gerek yok. Peki, cihazınızın TKGS destekli olduğunu nasıl anlarsınız?
1: Cihazınızın kutusunda TKGS logosu varsa.
2:
Cihazınız TKGS destekliyse yine hiçbir şey yapmanıza gerek yok. Peki, cihazınızın TKGS destekli olduğunu nasıl anlarsınız?
1: Cihazınızın kutusunda TKGS logosu varsa.
2:
- Kanal kurulumu / uydu ayarları bölümüne girin.
- Arama modları veya kanal tarama...
- Andrea Kimi Antonelli
- hakkında uydu yeni
- Forum: Uydu Teknolojileri ve Dijital Yayın
Liguori 20
Yetkin
- Makaleler
- 1
Uydu üzerinden TV izleyen herkese tavsiyem CAM modülü almaları.
Hepinizin televizyonlarında büyük ihtimalle dahili uydu alıcısı ve CAM modül slotu var. D-Smart bunu direkt olarak müşteriye sunuyor.
www.dsmart.com.tr
Digiturk ise bu modülü vermemekte ısrar ediyor ama siz iptal ile tehdit ederseniz veriyorlar. Niye mi ısrar ediyor? Çünkü NextStar ile anlaşması var. Belli bir kotaları var ve komisyon alıyor iki taraf. O yüzden her müşteriye harici uydu alıcısı kutusu dayatıyorlar.
Halbuki CAM modülü ile tek kumanda ile her şeyi TV'nin native işletim sistemi üzerinden yapmak mümkün. Bu çok daha temiz ve kullanışlı bir kurulum bence.
Harici kutu bence çok gereksiz bu devirde.
Hepinizin televizyonlarında büyük ihtimalle dahili uydu alıcısı ve CAM modül slotu var. D-Smart bunu direkt olarak müşteriye sunuyor.
D-Smart
Digiturk ise bu modülü vermemekte ısrar ediyor ama siz iptal ile tehdit ederseniz veriyorlar. Niye mi ısrar ediyor? Çünkü NextStar ile anlaşması var. Belli bir kotaları var ve komisyon alıyor iki taraf. O yüzden her müşteriye harici uydu alıcısı kutusu dayatıyorlar.
Halbuki CAM modülü ile tek kumanda ile her şeyi TV'nin native işletim sistemi üzerinden yapmak mümkün. Bu çok daha temiz ve kullanışlı bir kurulum bence.
- Makaleler
- 2
Biz yaklaşık 20 yıldır D-Smart kullanıyoruz. Mevcut aboneliğimizi ve paketimizi bozmadan D-Fix'e geçebiliyor muyuz? Geçersek ekstra ücret veya yeni taahhüt gerekiyor mu? Bir de görüntü kalitesi mevcut uydu alıcısına göre değişiyor mu, yoksa asıl avantaj sadece kutunun ortadan kalkması mı?Uydu üzerinden TV izleyen herkese tavsiyem CAM modülü almaları.
D-Smart
www.dsmart.com.tr
Liguori 20
Yetkin
- Makaleler
- 1
Neredeyse son 15 yıldır piyasada olan her televizyonda dahili uydu alıcısı var. (Uydu anteni girişi de var doğal olarak).
Bu televizyonların çoğunda ayrıca olarak CAM modül girişi de var. Conditional Access Module. Bu hard disk boyutunda küçük bir kutu. Kart bu kutuya giriyor, kutu ise TV'ye giriyor. Aynen böyle.
Uydu anteni de direkt TV'ye bağlanıyor.
Bu modülün amacı şifre çözmek. Sizin Digiturk veya D-Smart aboneliğiniz o kartta oluyor ve kutu sayesinde paralı kanalların şifresini çözüyor.
Nasıl harici kutuya takılan kartın görevi o ise, bu da aynı görevi görüyor. Başka hiçbir kutuya, kabloya, kumandaya, ekipmana gerek kalmıyor. Her şey tek kumanda ile direkt TV'nin işletim sistemi üzerinden oluyor. Rehber, hard disk'e kayıt etme gibi şeyler'de direkt TV üzerinden kolayca yapılabiliyor.
Çok daha rahat bir şey.
Hayır. Modülün tek amacı sadece şifre çözmek. Harici kutunun amacı da o zaten. Millet zaten sadece o yüzden o kutuları kullanmak zorunda kalıyor. Yoksa herkesin televizyonunda dahili uydu alıcısı var.CAM modülü takınca herhangi bir kanalı açtığımızda görüntü kalitesi yükseliyor mu,
Modül de harici kutu da aynı kaliteyi verir. Sizin abonelik ne ise o kaliteyi verir.
Aynen.yoksa sadece harici kutu yerine TV'nin kendi sistemini kullanmak mı oluyor?
D-Smart daha yardımcı olur. Orasını tam bilemiyorum.Biz yaklaşık 20 yıldır D-Smart uydu kullanıyoruz. Buna geçmek için ne yapmak gerekiyor, ayrıca ekstra ücret ödememiz gerekiyor mu?
- Makaleler
- 2
Anladım, teşekkür ederim hocam.Neredeyse son 15 yıldır piyasada olan her televizyonda dahili uydu alıcısı var. (Uydu anteni girişi de var doğal olarak).
Bu televizyonların çoğunda ayrıca olarak CAM modül girişi de var. Conditional Access Module. Bu hard disk boyutunda küçük bir kutu. Kart bu kutuya giriyor, kutu ise TV'ye giriyor. Aynen böyle.
Eki Görüntüle 274054
Uydu anteni de direkt TV'ye bağlanıyor.
Bu modülün amacı şifre çözmek. Sizin Digiturk veya D-Smart aboneliğiniz o kartta oluyor ve kutu sayesinde paralı kanalların şifresini çözüyor.
Nasıl harici kutuya takılan kartın görevi o ise, bu da aynı görevi görüyor. Başka hiçbir kutuya, kabloya, kumandaya, ekipmana gerek kalmıyor. Her şey tek kumanda ile direkt TV'nin işletim sistemi üzerinden oluyor. Rehber, hard disk'e kayıt etme gibi şeyler'de direkt TV üzerinden kolayca yapılabiliyor.
Çok daha rahat bir şey.
Hayır. Modülün tek amacı sadece şifre çözmek. Harici kutunun amacı da o zaten. Millet zaten sadece o yüzden o kutuları kullanmak zorunda kalıyor. Yoksa herkesin televizyonunda dahili uydu alıcısı var.
Modül de harici kutu da aynı kaliteyi verir. Sizin abonelik ne ise o kaliteyi verir.
Aynen.
D-Smart daha yardımcı olur. Orasını tam bilemiyorum.
- Makaleler
- 3
Fayda falan yok. Hala 3A kullanan kanallar 4A'ya geçmiş. Güncel frekans diye 4A frekansımız diyorlar. Bize yıllarca 5A, 5B fırlattık diye övnüp duruyorlardı.
Yaklaşık 6 ay önce bir programda birinin dövmesini okuyamadığım için ~50 adet olan kanalların var olanlarını HD halleriyle değiştirmiştim. Bugün 3-5 kanal çarpılmadan kalabilmiş. Saçmalık.
Kanallar sitelerindeki frekansımız sayfası yerine sosyal medya hesaplarında açıklama yapıyor, bazısı sadece otomatik olacak derken bazısı var olan tüm kanalları ekleme zımbırtısını öneriyor. Adam akıllı frekans veren sayısı iki eli anca geçiyor.
FB TV önceden HD yoktu. Şimdi hiç yok herhalde. Saçma 2 frekans vermişler. Ağ zımbırtısı olmadan düzgün bir şey çıkmıyor, ağ zımbırtısıyla tüm galaksi geliyor. Galaksideki tüm yıldızları tek tek silmekle uğraşamayacağım. Bir maç kazanıp bir ay boyunca yayınlamaya bensiz devam etsinler.
Yaklaşık 6 ay önce bir programda birinin dövmesini okuyamadığım için ~50 adet olan kanalların var olanlarını HD halleriyle değiştirmiştim. Bugün 3-5 kanal çarpılmadan kalabilmiş. Saçmalık.
Kanallar sitelerindeki frekansımız sayfası yerine sosyal medya hesaplarında açıklama yapıyor, bazısı sadece otomatik olacak derken bazısı var olan tüm kanalları ekleme zımbırtısını öneriyor. Adam akıllı frekans veren sayısı iki eli anca geçiyor.
FB TV önceden HD yoktu. Şimdi hiç yok herhalde. Saçma 2 frekans vermişler. Ağ zımbırtısı olmadan düzgün bir şey çıkmıyor, ağ zımbırtısıyla tüm galaksi geliyor. Galaksideki tüm yıldızları tek tek silmekle uğraşamayacağım. Bir maç kazanıp bir ay boyunca yayınlamaya bensiz devam etsinler.