iPhone'dan geçeceğim ve oturmuş bir ekosistemimi bozacağım. (iPhone 12, iPad 9, Apple Watch SE 2. nesil, AirPods 4. nesil)
Bu yüzden geçiş yapacağım cihaz premium olsun istiyorum.

Yani çok mantıksız bir hamle yapıyorsunuz. Eğer alacaksanız elinizdeki tablet, saat ve kulaklığı satmanızı öneririm. Çünkü asla uyumlu çalışmazlar. Eğer bunlarla uğraşamam derseniz 16e alın. Önerdiğim cihazlar premium cihazlar. Sadece hatırladığım kadarıyla airpodsları iphonelardaki gibi kullanmaya yarayan program vardı o kadar. Bende iPad ile kendi Android telefonumu kullandım ve zorlandığımı söylemeliyim. Özellikle AirDrop gibi şeyleri kullanamayacaksın.

Yani çok mantıksız bir hamle yapıyorsunuz. Eğer alacaksanız elinizdeki tablet, saat ve kulaklığı satmanızı öneririm. Çünkü asla uyumlu çalışmazlar. Eğer bunlarla uğraşamam derseniz 16e alın. Önerdiğim cihazlar premium cihazlar. Sadece hatırladığım kadarıyla airpodsları iphonelardaki gibi kullanmaya yarayan program vardı o kadar. Bende iPad ile kendi Android telefonumu kullandım ve zorlandığımı söylemeliyim. Özellikle AirDrop gibi şeyleri kullanamayacaksın.
iPad'i zaten aktif kullanmıyorum. Burada sorun çıkartacak şey Watch ve AirPods olacak. AirPods'un yerine elimde Galaxy Buds var ama Watch boşta kalacak. Yaptığım hareketin mantıksız olduğunun ben de farkındayım ama Apple'ın fiyat ve eskitme politikasıyla artık uğraşmak istemiyorum. Tek kameralı ve 4 sene öncesinin tasarım diliyle gelen bir cihazı sırf işlemcisi yeni diye almaktansa ekosistemi bozmayı tercih ederim. Özellikle bir anda iPhone 12'nin iOS 18 ile berbat olması, planlı eskitme muhabbetinin gerçek olduğunu hissettirmeye başladı. iOS 17'de bataryası 1 günü fazla fazla çıkartan cihaz, iOS 18 ile günde 2 şarj ister oldu.

@guneralp, bize gelen cihazda değişen bir şey yazmıyor ve ekranda sorun yaşatmadı. Ama kozmetik ve kalem konusunda sınıfta kaldı diyebilirim.

Kalemi değişenden saymıyor olabilirler ama hoş değil açıkçası. İkinci el S23'u garantili alabilrisin diye düşünüyorum, ekran, işlemci ve kamerada da level atlatır.

S23 Ultra 30k seviyelerinde gördüm sarı sitede. Eğer Ultra istiyorsa tercih edilebilinir. Özellikle bu bütçelerde yenilenmişten uzak durulmalı.

S23 Ultra 30k seviyelerinde gördüm sarı sitede. Eğer Ultra istiyorsa tercih edilebilinir. Özellikle bu bütçelerde yenilenmişten uzak durulmalı.
Size katılıyorum lakin yukarıda da belirttiğim gibi ikinci el telefon almak bana göre bir risk. Özellikle önceki sahibinin kim olduğu, ne amaçla ve nasıl kullanıldığı bilinemediği için zorda kalsam bile 2. el telefon almayı bir seçenek olarak görmüyorum bu nedenlerden ötürü.

IPad'i zaten aktif kullanmıyorum. Burada sorun çıkartacak şey Watch ve AirPods olacak. AirPods'un yerine elimde Galaxy Buds var ama Watch boşta kalacak. Yaptığım hareketin mantıksız olduğunun ben de farkındayım ama Apple'ın fiyat ve eskitme politikasıyla artık uğraşmak istemiyorum. Tek kameralı ve 4 sene öncesinin tasarım diliyle gelen bir cihazı sırf işlemcisi yeni diye almaktansa ekosistemi bozmayı tercih ederim. Özellikle bir anda iPhone 12'nin iOS 18 ile berbat olması, planlı eskitme muhabbetinin gerçek olduğunu hissettirmeye başladı. iOS 17'de bataryası 1 günü fazla fazla çıkartan cihaz, iOS 18 ile günde 2 şarj ister oldu.

Apple Watch'ı satıp, kendinize yeni bir Android saat alacaksınız o zaman. Eğer 2.el alırsanız S23 Ultra,2.el ile uğraşmak istemezseniz, 14t Pro veya S24+.S24 almayın.

Size katılıyorum lakin yukarıda da belirttiğim gibi ikinci el telefon almak bana göre bir risk. Özellikle önceki sahibinin kim olduğu, ne amaçla ve nasıl kullanıldığı bilinemediği için zorda kalsam bile 2. el telefon almayı bir seçenek olarak görmüyorum bu nedenlerden ötürü.

Memberstan kontrol, IMEI kontrolu vs yapabilirsiniz ama o riski almak istemiyorsanız özellikle bu bütçelerde o zaman dediğim iki telefondan birini alabilirsiniz. Asla üzmeyecek telefonlar.

S24+ alın, tadını çıkarın. En mantıklı seçenek o. Ultra istiyorsanız da S23 Ultra'dan başlamak lazım.

Alabileceğiniz en premium ürün de S24+ o fiyata.

İkinci el konusunda temkinli yaklasiyorsunuz fakat yenilenmis telefonlar cogunlukla perte cikmis ikinci el telefonlarin yenilenmesiyle yapiliyor, kullanilan parcalarin ne oldugu bile belli olmuyor.

İyice inceleyerek testlerini vs. yaparak alacaginiz bir ikinci el S23U herhangi bir yenilenmis telefondan daha iyidir.