fatih terim

Uzman
iPhone 11 aldım kardeşime yenilenmiş olarak ama çok garip bir durum var. Resme bakarsak değişmeyen neyi kalmış ki, diye düşünebiliyoruz ama telefonun Hakkında kısmında değişen parça yok gibi görünüyor.

• Ekranda ve kasada çizik dahi yok.
  • True Tone çalışıyor.
  • Face ID çalışıyor.
  • Pil sağlığı %100.
  • Kamerada en ufak sorun yok.

Ürünü A kalite aldım. Tüm fonksiyonlar sorunsuz, çizik falan da yok ama A kalite üründe bu kadar değişen oluyor muydu ya? Ayrıca değişen varsa bile niçin görünmüyor telefonda? Acaba değişeni olmamış olabilir mi?

1771402096758.webp
1771402117795.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer değişim gerçekten yapıldıysa çip aktarımı ile manipüle ediliyor cihazlar. Böyle olduğunda değişim olduğu yazılımsal olarak görünmüyor.

iPhone 11 aldım kardeşime yenilenmiş olarak ama çok garip bir durum var. Resme bakarsak değişmeyen neyi kalmış ki, diye düşünebiliyoruz ama telefonun Hakkında kısmında değişen parça yok gibi görünüyor.

• Ekranda ve kasada çizik dahi yok.
  • True Tone çalışıyor.
  • Face ID çalışıyor.
  • Pil sağlığı %100.
  • Kamerada en ufak sorun yok.

Ürünü A kalite aldım. Tüm fonksiyonlar sorunsuz, çizik falan da yok ama A kalite üründe bu kadar değişen oluyor muydu ya? Ayrıca değişen varsa bile niçin görünmüyor telefonda? Acaba değişeni olmamış olabilir mi?

Eki Görüntüle 228009Eki Görüntüle 228010

Yenilenmiş telefon tam olarak bu yüzden saçmalık, temiz ikinci el daha mantıklı.

Eğer değişim gerçekten yapıldıysa çip aktarımı ile manipüle ediliyor cihazlar. Böyle olduğunda değişim olduğu yazılımsal olarak görünmüyor.

Yenilenmiş telefon tam olarak bu yüzden saçmalık, temiz ikinci el daha mantıklı.

İade edilmeli mi? Parçaların orijinal olup olmadığını bilmiyorum ama saydığım özelikler hepsi çalışıyor.

İade edilmeli mi? Parçaların orijinal olup olmadığını bilmiyorum ama saydığım özelikler hepsi çalışıyor.

Ben yenilenmiş telefon alınmasını mantıklı bulmuyorum, ne kadar kalitesiz yedek parça varsa takıyorlar cihazlara. Ek olarak iPhone 11 alınmaz.

2. El almak istemiyorsanız sıfır Samsung alın.

Apple'ın yaklaşık 3 sene önce getirdiği program sayesinde Apple'ın orijinal yedek parçalarını uzaktan bağlanma yoluyla aktifleştirip anakart ile eşleştirebiliyorsunuz. Normal şartlar altında Face ID, Touch ID vs. gibi telemetrik özellikler anakart ile eşleştirildiği için orijinal bir yedek parça taksanız bile o parça ile o anakart birbiriyle eş olmadığı için FaceID, True Tone, otomatik parlaklık gibi özellikler veya pil sağlığı vs. düzgün çalışmyordu. Ancak dediğim gibi Apple bundan 2-3 sene önce bir program getirdi. Bu program sayesinde Apple'ın orijinal yedek parçalarını yine Apple'ın sunduğu servis aracılığıyla uzaktan bilgisayar üzerinden anakart ile eşleştirebiliyorsunuz ve böylece bahsedilen sorunlar ortadan kalkıyor, işlem tamamen resmi ve Apple'ın sunduğu bir hizmet, herhangi bir 3. parti işlem değil yani. Değişen parçalar bu şekilde aktifleştirilmiş olabilir.

Apple'ın yaklaşık 3 sene önce getirdiği program sayesinde Apple'ın orijinal yedek parçalarını uzaktan bağlanma yoluyla aktifleştirip anakart ile eşleştirebiliyorsunuz. Normal şartlar altında Face ID, Touch ID vs. gibi telemetrik özellikler anakart ile eşleştirildiği için orijinal bir yedek parça taksanız bile o parça ile o anakart birbiriyle eş olmadığı için Face ID, True Tone, otomatik parlaklık gibi özellikler veya pil sağlığı vs. düzgün çalışmyordu. Ancak dediğim gibi Apple bundan 2-3 sene önce bir program getirdi. Bu program sayesinde Apple'ın orijinal yedek parçalarını yine Apple'ın sunduğu servis aracılığıyla uzaktan bilgisayar üzerinden anakart ile eşleştirebiliyorsunuz ve böylece bahsedilen sorunlar ortadan kalkıyor, işlem tamamen resmi ve Apple'ın sunduğu bir hizmet, herhangi bir 3. parti işlem değil yani. Değişen parçalar bu şekilde aktifleştirilmiş olabilir.

Orijinal parça harici parçalar eşleşemiyor mu bu programda? Yani parçalar orijinal mıdır diyosun? Görünüşe göre iade edeceğim gibi çünkü haddinden fazla değişeni var bir anakart değişmemiş resmen!

Ben yenilenmiş telefon alınmasını mantıklı bulmuyorum, ne kadar kalitesiz yedek parça varsa takıyorlar cihazlara. Ek olarak iPhone 11 alınmaz.

2. el almak istemiyorsanız sıfır Samsung alın.

Kanka ben kendime almıyorum kardeşime alıyorum. Peşin fiyatına taksit imkanı verip 12 bin civarına iPhone var ise öner alalım. Çocuk aklı iPhone fanboyu ne diyelim. Benim gönlümde Samsung yatıyor zaten elimdekini çıkarırsam S25 Plus düşünüyorum.

Orijinal parça harici parçalar eşleşemiyor mu bu programda? Yani parçalar orijinal mıdır diyosun? Görünüşe göre iade edeceğim gibi çünkü haddinden fazla değişeni var bir anakart değişmemiş resmen!

Kanka ben kendime almıyorum kardeşime alıyorum. Peşin fiyatına taksit imkanı verip 12 bin civarına iPhone var ise öner alalım. Çocuk aklı iPhone fanboyu ne diyelim. Benim gönlümde Samsung yatıyor zaten elimdekini çıkarırsam S25 Plus düşünüyorum.

Orijinal parça değildir muhtemelen orijinal gibi göstermişlerdir.
Kardeşini ikna edip daha iyi Android cihaz al ya da bütçe artırıp daha iyi iPhone al.
(12-13K bütçeye sıfır cmf Phone 1 var 12 ay taksitli. Onu öneririm.)
Çocuk iPhone isteyebilir ama bütçe yoksa zorlamamak lazım.