Yer6'nın yaptığı etik dışı video

Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
Önüme düştü. Olm çocuğa cidden üzüldüm. Tahminim doğruysa, çocuğa, Massachusetts Kişilik Envanter Testi yapıyorlar. Yaklaşık tam hatırlamıyorum 550-600 soruluk bir test.
Olm bu test basit bir test değil. Ben de yaptım.

Yani çocuğun tüm ama tüm psikolojik yapısını gözler önüne sermemişlerdir tabii ki ama böylesine kapsamlı bir testi, YouTube'da, herkese açık şekilde yapmaları ne kadar doğru?

Sonrasında bu çocuğun zaten babasıyla bilinçdışı çatışmaları var. Bu çatışmaları sosyal medyada herkese video yapmak için malzeme etmek ne demek?

Videonun yorumlarına baktım, yalnız olmadığımı gördüm. Çocuğun psikolojisini bunlar bozacak.

Abi çok şey benim için sorun olabilir ama tecavüz vakaları beni çok etkiliyor ve bunun yanında psikolojik yaraları olan insanlardan faydalanmak... Bilemiyorum...

Kimse de bu, bilmem ne yaptığımın psikologlarına bir şey dememiş. Yayın öncesi iki imzaya etik katledilebiliyor ise...

Bir yanım diyor çocuk 18 yaşında bize ne, bir yanım diyor acaba çocuk kafadan uçuk mu, bir yanım diyor anası babası ne ediyor?

Çocuk aldığı paraya bakıyor. Burada züğürtlerin çenesini yormasına gerek yok.

Bu çocuk her zaman dikkat çekmek istiyordu her zaman sosyal medyayla uğraşıyordu ve buradan parayı vurmayı istiyordu. Etik metik bunları geçelim Bu kanal faydalanmasa başkaları faydalanacaktı, belki de daha kötü

Cidden yorumun bu mu?

Bu çocuk her zaman dikkat çekmek istiyordu her zaman sosyal medyayla uğraşıyordu ve buradan parayı vurmayı istiyordu.
Parayı vurmak istiyordu demek bir ön yargı.

Dikkat çekmek istemesi küçük düşüren bir davranış değil aksine kişinin yardım çığlığıdır.

Bu kanal faydalanmasa başkaları faydalanacaktı, belki de daha kötü

Bir kız veya çocuk için bu tecavüz etmeseydi başkası tecavüz edecekti demek gibi bir şey.

Mesajının neresinden tutsan elde kalıyor.

Zaman zaman böyle insanlar çıkıp dikkat çekmek ve para kazanmak için bunları yapmıştır.

Bu insanlar üzerine "vah vah" demek yerine GERÇEKTEN yardıma ihtiyacı olan insanlar hakkında konuşabilirsiniz. Tabii birilerine hakikaten yardım etmek yerine laf salatası yapmak zihinsel olarak bir şeyler yaptığınızı hissettirdiği için böylesi daha iyi oluyordur.

@Leo insanların gerçekte ne yaşadığı hakkında bilgi sahibi değiliz. Dikkat çekme isteği saf bir şekilde olumsuz olsa da genelde arka planda kişinin ailevi çatışmaları vardır. Efe de bu kişilerden biri.
Yani kişilerin GERÇEKTEN yardıma ihtiyacı olup olmadığını öz-yargılarımıza göre karar vermek de oldukça hatalı olur.

Tabii birilerine hakikaten yardım etmek yerine laf salatası yapmak zihinsel olarak bir şeyler yaptığınızı hissettirdiği için böylesi daha iyi oluyordur.
Bu da oldukça altı boş bir cümle. Benim burada yapmaya çalıştığım şey Efe'ye yardım etmek değil, Efe'ye olan etik dışı davranışın genel boyutta incelenmesine farkındalık çekmektir.

Tabii, bu tarz yorumlarla, kendi egonuzu tatmin etmek de bir seçenektir.

Bizim de ailevi problemlerimiz vardı, ailevi problemleri arşa çıkmış arkadaşlarım var ama hiçbirimiz böyle maymunluklara girişmiyoruz. Ailevi problemler varsa bunun, acıdan kaynaklı olarak insana biraz olgunluk getirmesi gerekir.

Bu da oldukça altı boş bir cümle. Benim burada yapmaya çalıştığım şey Efe'ye yardım etmek değil, Efe'ye olan etik dışı davranışın genel boyutta incelenmesine farkındalık çekmektir.
Yahu seni bilmesek diyeceğiz ki harbiden niyeti bu. Yer6'nın videolarından trollük yapayım derken karşına çıkmış, sanki herhangi bir içerik değeri var mış gibi bir de buraya atmışsın.

Tabii, bu tarz yorumlarla, kendi egonuzu tatmin etmek de bir seçenektir.

Kendi problemlerinle başa çıkma stilini başkalarıyla kıyaslamak da Türk toplumunun psikolojik rahatsızlıklardaki cahilliğine atıf yapar nitelikte.

Yahu seni bilmesek diyeceğiz ki harbiden niyeti bu. Yer6'nın videolarından trollük yapayım derken karşına çıkmış, sanki herhangi bir içerik değeri var mış gibi bir de buraya atmışsın.
Ana konudan çıkıp kişiliğim ve kendi geçmiş davranışlarımdan kendince çıkardığın yargılar üzerine konuşup yine öz-yargıların ile hareket ederke bu yorumu yapman da pek kayda değer değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…