Yorumumun öznel olduğu doğru, zira tartışma sonrasında açtığınız konular ortada. Sizin Yer6 kanalına ne zamandan beri mesafeli olduğunuzu bilemem, sadece gözlemlediklerimle yorum yapabilirim. Eğer tartışmadan önce Yer6 kanalına karşı nitelikte paylaşımlarınız varsa, onları paylaşırsanız memnuniyetle okur ve yorumumu güncellerim.
Bu konuyu başka kanalda da görsem aynı tepkiyi gösteriririm. Bu olaylardan önce tabii ki yorum yapmadım çünkü kanala bakmıyordum bile.
Malum olaylardan sonra dikkati üstüne çekmesi normal değil mi?
Bak iş çok basit. Senin gibi en temel şeyleri dahi gereksiz cümleler katarak karıştırmaya ihtiyaç duymuyorum. Belki ailenden veya diğer yetişkinlerden saygı görmemen bundandır, cinsel kimliğinle alakalı olmayabilir. Özellikle mevcut gençlikte saçma bir komplikeleştirme trendi var. Ailevi problemin varsa ve acıdan kafayı yiyorsan, bir, ya delirirsin (ki pembe saçlı çocuk bunun örneği olabilir); iki, bu acıyı düzgün kullanarak kendine iyi bir hayat inşa edersin. Bunun en temel tezahürü bu 2 şekilde gerçekleşir.
Bu durum sende de var. Senin gibi çok insanları durduk yere "analiz" etmeyi seven biri değilim ama ailevi problemler ve toplumda kabul görmemen dolayısıyla kendini psikolojiye ve buna benzer şeylere vermiş, bu şekilde zihinsel olarak kendini yukarı çekmeye çalışmış olabilirsin. Senin problemin, tam anlamıyla işlese seni direkt yok edecek bir inanç ile kendi cinsel kimliğini aynı anda yürütmeye çalışman. Bunun verdiği bilişsel çelişki bile sana işkence etmeye yeter. Bir de üstüne Freud gibi şarlatanların psikoloji teknikleriyle hayatını ilerletmeye çalışıyorsun. Bunun üstüne bir de taklit etmekten başka hiçbir işe yaramayan yapay zeka makinelerine kendi zekanı emanet etmen gibi durumlar da var. Kendini daha düzgün bir yola sokabilsen parlayacaksın ama kısır döngüye girmişsin.
Bunları da kendi çıkarlarım için yazmıyorum. Daylio gibi uygulamalardan bahsettiğin dönemlerde çok parlak bir zihindin ama şu an kendini trollük yapmakla ve propagandaya varan konular açmakla yoruyorsun. Hayır aldığın tepkiler de tamamen negatif yani.
Bundan yıllar önce Anti Dogmatik diye bir forum vardı, orada bilgelikyolunda diye bir tip vardı. O da böyleydi, adama ne dersen de papağan gibi aynı fikri tekrar etmeye devam ederdi.
Ana konudan çıkıp kişiliğim ve kendi geçmiş davranışlarımdan kendince çıkardığın yargılar üzerine konuşup yine öz-yargıların ile hareket ederke bu yorumu yapman da pek kayda değer değil.
İlk paragraf tamamen ön yargı, o yüzden bir şey demeye gereksinim duymuyorum.
2.paragraf için söylüyorum: benim Freud, psikoloji vb. gibi alanlara meyletmem oldukça doğal ve bu zararlı değildir. Bunu sanki zararlı, olmaması gereken bir şeymiş gibi göstermen yanlış. Depresyon ile hayatı değişen ve farklı bir yola giren vs. birçok insan var.
Kendi bilişsel çelişkilerim illa ki vardır. Fakat benim psikolojiye falan meyletmem burada paylaşmayacağım bazı içsel kodlamalarımı doğru kanalize etmem ile alakalı. Yani benim için sağlıklı bir durum. Patolojik bir boyuta gelirse zaten kendim ayarını veriyorum.
Fakat kendi öznel yargıların penceresinden ve kendi hayatımı tam bilmemene rağmen bu şekilde yorumlar yapman falan... Sadece okurum. Ekstra bir şey söylemeye gerek yok, bu cümlelerden başka.
Abi müslümanların savunduğu şey irade değil miydi? Niye bu kadar çabuk kandırılıyorsunuz? Bu flooddan ben bunu anladım. Engelleyin kanalı madem? Kur'an dışında her şeye itibar ediyorlar bu kandırılan adamlar yahu.
2. paragraf için söylüyorum: benim Freud, psikoloji vb. gibi alanlara meyletmem oldukça doğal ve bu zararlı değildir. Bunu sanki zararlı, olmaması gereken bir şeymiş gibi göstermen yanlış. Depresyon ile hayatı değişen ve farklı bir yola giren vs. birçok insan var.
Kendi bilişsel çelişkilerim illa ki vardır. Fakat benim psikolojiye falan meyletmem burada paylaşmayacağım bazı içsel kodlamalarımı doğru kanalize etmem ile alakalı. Yani benim için sağlıklı bir durum. Patolojik bir boyuta gelirse zaten kendim ayarını veriyorum.
Hayatını senden daha iyi bildiğimi iddia etmedim, etsem abes olurdu. Ben basit verilerden basit çıkarımlar yapıyorum, gördüğün üzere bunları da sana basit anlatıyorum. Yok kodmuş, yok patolojiymiş, Freud'un cartı curtuymuş girmiyorum oralara.
Aynen öyle. 3-4 sene belki daha önce bu kanal "cinli köy videoları" adı altında videolar çekiyordu. Biliyorsunuz buna benzer videolar bir ara bayağı popülerdi YouTube mecrasında. Zaten bunların alayı kurgu. O ses çıkarmalar değişik değişik hareket etmelerin hepsi kurgu. Kendisi "hoca" adı altında belki hocadır bilmiyorum ama videolarında kendisini konuk ediyordu ve sonradan dolandırıcı birisi olduğu çıktı.
O yüzden Yer6'nın amacı hep prim olmuştur bana kalırsa ve yine olacak. Yeni konspet yani DT ile yaptığı videoları bunun dışında tutuyorum ama Yer6 kanalının benim düşüncem prim peşinden başka işi olamaz.
O yüzden Yer6'nın amacı hep prim olmuştur bana kalırsa ve yine olacak. Yeni konspet yani DT ile yaptığı videoları bunun dışında tutuyorum ama Yer6 kanalının benim düşüncem prim peşinden başka işi olamaz.
Ya işte öyle de herkes birbirinden faydalanıyor onu diyorum. Bu çocuktan da faydalanıyorlar. O da kanaldan faydalanıyor. Enes Batur da yıllar önce kanalıma abone olun yoksa köpeğim ölür diyordu yorum da da çocuklar korkup lütfen ölmesin diyordu. Bunu da konuşalım?
Benim insana dair hep merakım vardı. 3.sınıfta hayat bilgisi dersinde organları öğrendiğimizde öğretmen anneme "çocuk susmuyor" dediydi. Çok meraklıydım. Ondan sonraki hayatımda doktor olmak vardı zaten. İlk psikiyatristim ile olan muhabbetlerden dolayı, psikiyatriye merak saldım ve oradan da psikoloji.
Yani ailem doğrudan etki etmedi. Zaten içimde olan bir şeydi, sadece hayatın yönlendirmesi lazımdı.
Hayatını senden daha iyi bildiğimi iddia etmedim, etsem abes olurdu. Ben basit verilerden basit çıkarımlar yapıyorum, gördüğün üzere bunları da sana basit anlatıyorum. Yok kodmuş, yok patolojiymiş, Freud'un cartı curtuymuş girmiyorum oralara.