Yerel Disk C çok doluyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cerrahpaşalı
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 124
  • Etiketler Etiketler
    disk
Makaleler
3
Merhaba,

Direkt geçeceğim konuya. Bütün oyunlarımı (FPS oyunları hariç) hepsini diğer 2. diskime aktardım. Ama C diskinde sadece 1 tane oyun bulunuyor. 1 tane oyun bulunmasına rağmen yaklaşık 100GB boş alan var.

Yani bir şey indirmek istiyorum ama indiremiyorum. Hemen doluyor. Ne gibi gereksiz dosyaları vs. silebilirim? %temp%, Temp, Prefetch falan zaten onları klasik her gün yapıyorum. Şunu da belirteyim diğer 2. diskimde 1TB boş alan var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yüklü olan oyun nedir? Büyük bölümünü Windows dosyaları kaplıyordur. Zaten 250 gb disk, 230 gösteriyor. Yükseltmeye bakın.

Temp dosyaları var. İndirilenler dolu olabilir, clip alıyorsan videolar klasörü dolu olabilir.

İlk olarak uygulamalar, windows update, anakart sitesinden sürücü ve BIOS vb. güncellemelerini yapın. Güncellemeler çöp dosya oluşturacağından, genel dosya temizliğinden önce yapmanızı öneririm. Güncellemelerden sonra temp, %temp% ve prefetch silmeniz faydalı olacaktır.

Arama kutusuna teslim iyileştirme ayarları yazın. Çıkan sonucu açın. Teslim iyileştirme ayarını kapatın. Bu ayar diğer bilgisayarlar güncellemeyi hızlıca yüklesin diye sistemde dosya tutuyor.

Tekrar arama kutusuna geçici dosyaları sil yazın. Çıkan sonucu açın. Açılan arayüzden geçici dosyaları açın. İndirilenler hariç o kısımdaki dosyaları silin. İndirilenlerin boyutu yüksekse, o kısmı kendiniz dosyalardan bakıp silin.

Bunun dışında uygulama kullanmanızı önermem. Tarayıcı, Discord, Steam vb. önbelleklerinizi temizlemek için bu uygulamaları kullanmak sorunlara yol açıyor. Zaten bu uygulamalar belirli aralıklarla kendi önbelleklerini yeniliyorlar. Yani temizleseniz de doluyor.

Ama temizlemek istiyorum diyorsan tarayıcı geçmiş ayarlarını silebilirsin.

Steam tüm indirme ve güncellemeleri tamamlayıp, indirme önbelleğini temizleyebilirsin.

Discord için dosyaları temizleyebilirsin.

Kod:
C:\Users\Kullaniciadi\AppData\Roaming

Bu konumdaki Discord dosyasını silersen önbelleği temizlenir. Uygulamayı kaldırmaz, tekrar girdiğinde yeniden önbellek oluşturur. Ama yapmadan önce DC'yi kapatın ve bu önbellek temizliği, hesaptan çıkış yapar ve bazı ayarları sıfırlayabilir.

Spotify ön belleği veya indirilenleri de temizleyebilirsin.

YT Premium kullanıyorsan akıllı indirmeleri de kontrol edebilirsin.

Son olarak Tweak SSD ile bazı iyileştirmeler yapabilirsin. Uygulamadan 1-2 ayar dosya boyutunu azaltıyordu diye hatırlıyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…