Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 4
Bu sistem ile
Kısaca nasıl kullanacağını da anlatayım. İndirdikten sonra soldaki discover (büyüteç iconuna) bas. Yukarıdan da Best Match ile sırala. Oradan herhangi bir modele tıkla örnek olarak aşağıda verdiğim gibi yeşil olanları indirebiliyorsun. Bilgisayarının durumuna göre hangisini kullanabileceğini gösteriyor.
Yeşil olanları kullanabilirsin.
Sistem özelliklerin biraz düşük olduğu için daha düşük modellere yönelebilirsin.
Açıkçası tam olarak hangi model senin için uygun olur bilemiyorum. Dil modeli çalıştıracak ortam olarak LM Studio öneririm.Selamlar. Sistem özelliklerim şu şekilde:
Eki Görüntüle 156961
Eki Görüntüle 156962
Yerelde çalışan ve sistemimin kaldırabileceği dil modelleri önerebilir misiniz? Bir de dil modellerini çalıştıracak ortam önerisi de alırsam çok sevinirim. Teşekkürler.
Kısaca nasıl kullanacağını da anlatayım. İndirdikten sonra soldaki discover (büyüteç iconuna) bas. Yukarıdan da Best Match ile sırala. Oradan herhangi bir modele tıkla örnek olarak aşağıda verdiğim gibi yeşil olanları indirebiliyorsun. Bilgisayarının durumuna göre hangisini kullanabileceğini gösteriyor.
Sistem özelliklerin biraz düşük olduğu için daha düşük modellere yönelebilirsin.
The_Turk
Başarılı
Şu an Gemma 3 1B ve GPT‐2 deniyorum. Çok fazla model var ama sistem kaldırmaz büyük ihtimalle. Gemma'nın diğer sürümleri Türkçe'yi daha iyi anlıyormuş ama yüksek sistem istiyorlar. GPT-2 ise sadece İngilizce. DeepSeek ve Llama'nın da Gemma gibi hafifletilmiş sürümleri var mı acaba? Varsa onları da denemek isterim.Bu sistem ile
Açıkçası tam olarak hangi model senin için uygun olur bilemiyorum. Dil modeli çalıştıracak ortam olarak LM Studio öneririm.
Eki Görüntüle 157029
- Makaleler
- 4
Aşağıda birkaç ss verdim. unsloth'un modelleri güzel oluyor zaten bazılarında en çok indirilen olmuş istersen bir bak. SS olarak yükleyeceğim.
Deepseek için de böyle bir şey buldum. Bir bakabilirsin belki işine yarayabilir.
Deepseek için de böyle bir şey buldum. Bir bakabilirsin belki işine yarayabilir.