Yerelde yapay zeka nasıl çalıştırılır?

Makaleler
10
Yapay zekayı yerelde nasıl çalıştırırım? Hangi modelleri kullanabilirim? Fotoğraf ürettirebilir miyim?

Stable Diffusion var benim bildiğim tek, zamanında rehber yapmıştım.

Bak bu şekil:

Kullanabilirsin, hangilerini nasıl kullanabileceğin sistemine bağlı. Bol bol VRAM ve RAM gerekli.

A1111 bitti artık tarih oldu onun yerine bu kurulmalı, profesyonelleşmek ve kanser olunmak isteniyorsa Comfy.

Yapay zekayı yerelde nasıl çalıştırırım? Hangi modelleri kullanabilirim? Fotoğraf ürettirebilir miyim?
Görsel üretimi destekleyen modellerle mümkün. LM Studio ile güzel bir arayüz elde edebilir ve model indirerek kullanabilirsin. Ekran kartının yüksek bir model olması ve iyi bir VRAM'e sahip olması gerek. Yoksa saniyede çok az token çıktısı olur ve kanser olursun.

Bilgisayarınız nedir? O'na göre size öneride bulunayım.

RTX 5070 ve 32 GB RAM var.

Siyasal figür sansürü var mı? Varsa kaldırabiliyor muyuz?

Lm Studio ile görsel çıktısı alamadım.

Bunları nasıl çalıştıracağım?

Son düzenleme:
En az 16 GB VRAM Nvidia ekran kartı gerek. AMD ile çok sorun çıkıyor. 8 GB VRAM ile de kullanacağın LLM boyutu çok düşüyor. Onlarda epey şapşal. LM Studio ile model yükleyip denemek çok kolay. MLX VLM ile resim üretebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…