Olay tam olarak çip üretmek değil zaten O çiplerin tasarımının sizin elinizden çıkması. Aynı şekilde Apple'de TSMC'ye ürettiriyor ama tasarımve geliştirme süreci tamamen kendilerine ait. Olay çip üretmek değil ve o kadar katkısı yok. Olay o çipin tasarımını, argesini yapabilmek ve bununla bir ürün ortaya koyabilmek.
Bu dediğiniz de halihazırda gelişmiş olan ülkelerin yapabileceği bir şey. Daha yeni aklına araba yapmak gelmiş bir ülkeyi teknoloji konusunda çok büyütüyorsunuz. Dediklerinizin olması için gerçekten vizyon sahibi birilerine ihtiyaç var. Bu kriteri karşılayan pek büyüğümüz yok. Siz de biliyorsunuz.
Hayatında hiç üretim bandından içeri adımını attın mı ya da siz fabrikayı böyle içeride hem devre kartı basılan, hem plastik ve demir dökülen, hem deri tabaklanan bir yer falan mı sanıyorsunuz?
Baştaki seçim malzemesi yaptıysa yaptı, sevme de oy da vermem. Ben de istemezdim böyle ele ayağa düşsün ancak Togg nihayetinde bir özel girişimdir. Zonguldak Demir-Çelik’e sallamak ile şu yaptığınız arasında bir fark yok.