Yerli Arama Motoru: Artado Search

Bence desteklenmeli bunu yapanların yaşı daha 17 ilerleyen zamanlarda daha çok şey başarabilirler.

Ubuntu yüklü gelen bilgisayarlar da var, ama alan yok. Üretici talep en çok neredeyse onu daha fazla satar. Öyle dendiği gibi açık kaynak gücü falan yokmuş demek ki.

O zaman kimse kullanmasın. Proje de gelişmesin. Mantık bu mu yani?

Uygulamaları, gelişmeleri için kullanmıyoruz; onlar kendilerini kullandırtıyor. O amaçla kullananlar olabilir belki ama kendi adıma konuşayım: Elimin alıştığı, isteklerimi yeterince yerine getiren uygulamaları kullanıyorum. Bu noktada arama motoru olarak Google işimi hayatım boyunca gördü ve görüyor. Arayışta değilim.

Projeye yorumum yok, gelişmesinler/gelişemezler diyemem.

Ben bu arama motorunu 2-3 yıl önce görmüştüm diye hatırlıyorum.
Projenin güncel halini biliyorum. Şu anda da gayet kullanılabilir bir durumda. "Bana göre değil" demek başka "kullanılmaz, işe yaramaz" demek başka. Kullanılmaz demek haksızlık olur zira BTT'nin çoğu Artado'yu kullanıyor. Yani kullanılmaz olsa kullanılamazdı.

O süreden bu yana pek bir gelişme kaydetmemiş gibi gözüküyor.
Dediğim gibi geçmişini bilmiyorum. Bunun üstüne "parasal durum" ve "öğrencilik" gibi haller olunca gayet yeterli sebepler olduğunu düşünüyorum.

İnsan alışkanlığının doğasını kavrayamayan girişimler başarılı olamaz.
Artado, Türkiye'nin Google'ı olmayı hedeflemiyor zannımca.
DuckDuckGo, Startpage yerine geçmeyi istiyor. Çünkü felsefesi buna dayalı.

Olaya açık kaynak ve özgür yazılım bağlamında bakarsanız aslında oldukça iyi bir atılım olduğunu görebilirsiniz.
Meh bilemedim. Betada olsa bile bazi kritik sorunlari var. Anliyorum, indexlenme tam degil ama en populer siteleri de indexlersin bile abi. Linux diyorum, abuk subuk siteler indexlenmis, adware arama motoru gibi sonuc veriyor. Betada oldugu surede meta arama motoru olayini kullanabilir yani.

Sag tarafda duran bilgi bari cok kucuk. Site tasariminda komple bir elden gecirmek gerekiyor. Ayni anda iki tane navigasyon butonlari kafa karistirici. Hepsini bir sayfada bundle edip yanina tag koyarak bunun nereden geldigini gostermek daha makul, SearX gibi. Acik kaynak dunyasinda bir yazilim, baska projeden bir seyler araklamak suc degil

Şu şekilde yapıcı yorumlar görmek memnun edici.

Dediğim gibi indexing olayına ben de takıldım fakat geliştiricilerin yaşı ve maddi durumu göz önüne alındığında insan bir şey de diyemiyor. Çünkü gayet güçlü nedenler.

Bunun yanında dediğin gibi zaten ben meta arama motoru olarak kullanıyorum ki geliştiricinin bana söylediğini yazdım zaten. Varsayılan olarak Google kullanılsa bile çıkan sonuçları kendilerine index edecek bir özellik üzerine çalışıyorlarmış.

Tasarım konusunda dediklerin doğru. Zaten proje müthiş, şaha kalktı falan demedim fakat oldukça iyi bir atılım olduğunu düşünüyorum.

İfadeler: 001
Ubuntu yüklü gelen bilgisayarlar da var ama alan yok. Üretici talep en çok neredeyse onu daha fazla satar. Öyle dendiği gibi açık kaynak gücü falan yokmuş demek ki.

2000'lerde tum bilgisayarlari 95 ve XP ile yuklu satarsan e herhalde millet Windows kullanir. 20 yildan fazla tuketici bir platforma alisti, kolay birakmaz aliskanliklari. Hem Windows piyasada eserken Linux daha yeni cikmis, bir universiteli tarafindan yazilan hobi bir projeydi. Misyon farki var. Hem acik kaynagin dediğin konu ile zerre alakasi yok, kullandığın ozel mulkiyet yazilimlar da en temelde acik kaynak projelere muhtac. Sen pazarlama sonuclarindan bahsediyorsun, yazilim felsefesinin bununla ne alakasi var?

Şu an yeni bir özellik üstüne çalışıyorlar: Altyapı olarak Google kullansanız bile Artado dizinine sitelerin eklenmesi üzerine. Bu yüzden Artado kullanabilirsiniz, altyapıyı Google yapabilirsiniz.

Sence buna Google izin verir mi? Daha meta arama motorlarında problem çıkartıyor Google efendi. Bir de onun urununu alip kendin kullanmis gibi yapacaksin. Google avukatlari safak operasyonu ile kafalarına coker.

Sence buna Google izin verir mi? Daha meta arama motorlarında problem çıkartıyor Google efendi. Bir de onun urununu alip kendin kullanmis gibi yapacaksin. Google avukatlari safak operasyonu ile kafalarına coker.
Orasını bilemiyorum fakat bu yazdan itibaren crawler botlarını daha aktif çalıştıracaklarını söylediler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…