redblack26
Üyecik
Bugün işlemci macununu yenilemek için bilgisayarı açtım, elimde termal macunum var sanıyordum, hiç kalmamış. Bir tane eskiden kalma 1.93 W/mK'lık termal macunun dibini sıktım fakat yeterli gelmedi. İşlemci EA FC 26 oyununda 80-81 derecelere geliyordu, çift bakır borulu hava soğutma fanı ile. Şu anda macun yetersiz geldiği için 85 derecelere çok rahat çıkmaya başladı. Daha önceden 72-73 dereceleri geçmiyordu. Oyun içinde maksimum çektiği watt 74-75'lerdeyken bile bu sıcaklıklarda kalıyordu. Mecburen Quick CPU programından işlemciyi max 45 W'a sabitledim. 4093 GHz civarından 3600 GHz civarlarında çalışmaya başladı fakat FPS düşüşü olmadı. Sıcaklık olarak da maksimum 70-72 arasına geriledi. MX4 sipariş ettim, gelene kadar bu şekilde kullansam sorun olur mu? Çok yüksek bir performans düşüşü olmazsa, macun uyguladıktan sonra yine 50 W civarlarına sabitlesem, 200-300 GHz daha düşük ama daha serin çalışsa diye düşündüm fakat performansa nasıl bir etkisi olacağını bilmiyorum. Ekran kartı konusunda undervolt'a hakimim fakat işlemcide hiç mecbur kalmamıştım. Yardımlarınızı bekliyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: