Yıkanırken kombiden suyu az açınca su soğuyor, sıcak suyun gelmesi uzun sürüyor

Makaleler
12
Yer
Antalya
Sorunum başlıktaki gibi. 4 ya da 5 sene oldu kombi ve petek alalı. Bu sorunu ilk aldığımızdan beri yaşıyoruz. Kombi Daikin marka, tam modelini şu an unuttum, birazdan eve geçince eklerim. Evimiz dubleks. İlk aldığımızda böyle bir sorun var dedik, eve servis çağırdık. Servis evdeki tüm muslukları son seviyede aynı anda açtı. Kombi hepsine sıcak suyu iletebilecek güce sahip, hiçbir sorun olmadan 4 musluktan da aynı anda sıcak su akıyor. Baktı, 3 yollu vana kaçırıyor, peteklere de su gidiyor falan dedi. İyi, değiştirdik. Ama sorun bu değil, zaten biliyorum. Suyu tam güçte açtığım zaman sıcak su asla kesilmiyor, bunu biliyorum ben de. Sorun, suyu yavaşlattığımda, suyu az ılık şekilde açtığımda veya suyu tümden kapattığımda; tekrar suyu açtığımda bir süre boyunca soğuk su akıyor.

Yani bu 2. katta iken 45 saniye falan sürüyor çünkü kombi üst kata uzak kalıyor. Benim buradaki sorunum, suyu az açtığımda kombiden gelen sıcak su borusuna bir yerden soğuk su mu karışıyor, acaba bunu düşünüyorum. Yani suyu az da açsan, kapatsan da kombiden gelen suyun zaten sıcak olarak boruda kalması gerekmez mi? Tekrar suyu açınca borudaki sıcak su akmalı. Yani burada tam olarak nasıl bir sorun oluyor, anlamış değilim. Suyu tam güçte açın, yıkanın diyebilirsiniz de, böyle yapınca da su israfı yaptığımı düşünüyorum, o kadar çok suda yıkanmaya gerek yok. Ben üst katta yıkandığım için bu sorundan en çok ben etkileniyorum çünkü dediğim gibi, üst kata sıcak suyun gelmesi 45 saniye falan sürüyor. Alt katta da bu durum oluyor, suyu az açınca veya kapatınca tekrar açınca su soğuk akıyor ve orada 15 saniye falan sürüyor tabii maksimum sıcak suyun gelmesi.

Dediğim gibi, bütün muslukları tam güçte sıcak su açınca asla sularda soğuma olmuyor. Kombinin buna gücü yetiyor.

Buna çözüm olarak suyu 44 derece olarak ayarlıyorum ve musluk tam sıcak konumda iken ve su hızlı akıyorken yanmadan yıkanıyoruz. Daha yüksek sıcaklıkta su az ılık gelsin diye hafiften musluğu soğuğa çevirsek de su bir süre sonra soğuma yapıyor çünkü.

Aynı durumu yaşıyordum. Uzun bir süre su akıtıyordum ısınması için. Kombiyi değiştirince düzelmişti bende.
Hocam ama dediğim gibi full su açınca bir sorun yok. Kombide sorun olsa başka şeyler de olması gerekmez miydi? Mutfak mesela en yakın kombiye. Orada hiç sorun olmuyor yakın olduğu için.

Bakım yaptırdınız mı kombiye?
Belki eşanjör veya eşanjörler kireç bağladığı için yanma esnasında suyu hızlı ısıtmıyordurlar veya pompa vs.

Bakım yaptırdınız mı kombiye?
Belki eşanjör veya eşanjörler kireç bağladığı için yanma esnasında suyu hızlı ısıtmıyordurlar veya pompa vs.
Aldığımızdan beri böyle. Dediğim gibi kısa mesafede sorun yok. Mutfakta anında geliyor sıcak su. Yani ısıtmasında bir problem yok. Başka bir sorun var. Ben suyu kapatınca duşa gelen borudaki kalan sıcak su bi anda yok oluyor soğuk suya dönüşüyor gibi bir şey sorun? Ya da suyu az açınca ısıtmayı mı kesiyor kombi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…