• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Yılda kaç kitap okuyorsunuz? Daha çok okuyabilmek için ne yapmak lazım?

Ben açıktan Uluslararası İlişkiler bölümünü okuduğum ve meraklısı olduğum için bu disiplinin kaynaklarına yöneldim. Akademik takılıyorum.
Felsefe ve tarih okumak isterdim ama olmuyor. Android Magzter uygulamasından tarih, oyun ve bilim dergilerine yıllık abone olmuştum, tabletten okumak için ama 2 aydan sonra devamını getirmedim, olmadı enerjim yeterli gelmiyor.

Felsefe ve tarih okumak isterdim ama olmuyor. Android Magzter uygulamasından tarih, oyun ve bilim dergilerine yıllık abone olmuştum, tabletten okumak için ama 2 aydan sonra devamını getirmedim, olmadı enerjim yeterli gelmiyor.
İşiniz neydi hocam?

İş harici, gün içi çok hareketliyim. Pek oturmayı sevmiyorum. Havalar elverdiği zamanlarda sabah yürüyüşü yapıyorum. Onun da etkisi vardır.
İş yorucu mu, değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Okuma alışkanlığı kazandım çok şükür de disiplinli değilim. Akademik tarzda takılıyorum siyasi, tarih, politik vs.

Evde pek kitap okuyamıyorum, kafam çabuk dağılıyor. Lakin günde nerdeyse 2.5 saatim işe gidip gelirken serviste geçiyor, burada daha rahat okuma yapabiliyorum. Bir konuya sardıysam bol bol gidiyor. Mesela 2024'de 39, 2025'de 19 adet kitap okumuşum. Ama bu sene başladığından beri sadece bir adet okudum, daha çok müzik dinliyorum. Zaman zaman değişyor sıklığı. Yazın kolay oluyor okumak havadan dolayı ama kışları işe gelip giderken çoğunlukla hava karanlık oluyor. Daha çok Kindle'dan bulabildiğim kitapları okuyorum o dönem. Bazı sitelerde uygun kitapların satışını bulabiliyorum ama çoğunluklada istediğim kitaplar bulunmuyor maalesef. Yayıncılar daha çok ekitap çıkarsa iyi olur. Ülke olarak karanlıkta işe gidip geliyoruz, böyle bir durumda basılı kitap ne taşımak ne okumak için ideal olmuyor. Eminim yayıncıların bir takım korkuları vardır dijital kitapların daha kolay korsanı çıktığı ile ilgili. Ama nerdeyse öyle ya da böyle pek çok kitabında korsanı düşüyor sitelere. En azından satışını yapsalar ben almak isterdim.

Ne tür okuyorsunuz?

Ben akademik tarzda okumalar yapmaya çalışıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…