Nuvxhlm

Çalışkan
Bugün bir TYT denemesi çözeyim dedim, ders çalışmaya yeni başlayacağım. Odaklanıp çözemedim, denemeyi yarısında bıraktım. Zaten bu zamana kadar hiç YKS çalışmamıştım. Başlamak istiyorum ama ne yapacağımı hiç bilmiyorum, odaklanamıyorum. Şu an elimde Bıyıklı Matematik'in 10 Günde Temel Atma kitabı var, ilk 3 günü çözülmüş. Onu bitirmeyi planlıyorum, sonra ne yapmalıyım, yardım edin. Kaldım öyle sap gibi, hedef sayısal 40K ama 70K'ya kadar ne gelirse yazarım. O civarlarda bir şey, nasıl yapacağım, aklım bomboş şu an.

Bugün bir TYT denemesi çözeyim dedim, ders çalışmaya yeni başlayacağım. Odaklanıp çözemedim, denemeyi yarısında bıraktım. Zaten bu zamana kadar hiç YKS çalışmamıştım. Başlamak istiyorum ama ne yapacağımı hiç bilmiyorum, odaklanamıyorum. Şu an elimde bıyıklı Matematik'in 10 günde temel atma kitabı var, ilk 3 günü çözülmüş. Onu bitirmeyi planlıyorum, sonra ne yapmalıyım, yardım edin. Kaldım öyle sap gibi, hedef sayısal 40k ama 70K'ye kadar ne gelirse yazarım. O civarlarda bir şey, nasıl yapacağım, aklım bomboş şu an.

Şu an denemeye odaklanamamanız çok normal hocam, daha temel oturmadan tam deneme çözmek moral bozar. Önce elinizdeki 10 günde temel atma kitabını bitirin, ardından matematik ve Türkçede konu konu ilerleyip her gün düzenli soru çözün. Başta 2-3 saat bile yeter, önemli olan her gün masaya oturmak. 40k hedefi için geç değil, düzeni kurduğunuz anda kafanızdaki o boşluk da yavaş yavaş dolacaktır.

Şu an denemeye odaklanamamanız çok normal hocam, daha temel oturmadan tam deneme çözmek moral bozar. Önce elinizdeki 10 günde temel atma kitabını bitirin, ardından matematik ve Türkçede konu konu ilerleyip her gün düzenli soru çözün. Başta 2-3 saat bile yeter, önemli olan her gün masaya oturmak. 40k hedefi için geç değil, düzeni kurduğunuz anda kafanızdaki o boşluk da yavaş yavaş dolacaktır.
Kaç net yaptığıma bakmak için ilk denem olarak çözecektim çözemedim odaklanamadım denemeye

Kaç net yaptığıma bakmak için ilk denem olarak çözecektim çözemedim odaklanamadım denemeye

İlk denemede odaklanamamanız normal hocam, sonuçta daha çalışma düzeniniz oluşmamış. Birkaç gün temel çalışıp tekrar çözün, o zaman netlerinizi daha sağlıklı görürsünüz.