YKS başvuruları başladı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 80
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 326
  • Etiketler Etiketler
    yks
Üniversiteye erişim mümkün olmamalı, hak eden erişebilmeli.
Tüm öğrencilerin üniversiteye başvurma hakkı olmalı. Bunun için bir ücret istenmesi ve sıralama sınavı olması saçma. Üniversite, öğrenciyi tüm ülkelerde olduğu gibi bireysel olarak değerlendirse tüm sorun çözülecek. Mevcut sistemde adam 1 tane matematik, kimya veya fizik sorusu bile çözemeden Fizik dahi okuyabiliyor. Sadece sınav ücretini yatırıyor, sınava giriyor. Baraj yok, bir şey yok. Üniversitede kontenjan varsa o öğrenciyi hiçbir şekilde reddedemiyor. Diğer tarafta da mükemmel bir öğrenci olan birisi sınav ücreti ödemek zorunda kalıyor, sınavı çözmesi gerekiyor. Hayatında hiçbir yerde görmeyeceği din sorusu sınavdaki sıralamasını etkiliyor, özel okulda tüm notlarına 100 girilen öğrenci direkt hakkını yiyor.
Bu fiyat, bir dil sınavı için yine bir şey değil ama neredeyse hiçbir geçerliliği olmayan devlet sınavı için vatandaşlardan para istenmesi saçmalık. İngilizce sınavı için 180 dolar, DALF C2 Fransızca sınavı için 240 euro ödemiştim. Her yerde belgelerimi kullanabiliyorum fakat fiyatlandırma cidden çok kötü. Çoğu dil sınavı ömür boyunca bile geçerli değil. Ömür boyunca geçerli olanlar belgelerin bile yenisini isteyen yerler olabiliyor.
Her şekilde 450 TL bir öğrenci için fazla.
Muhtemelen velinin ödeyeceğini düşünüyorlar. İki tane sınava girenin 900 TL ödemesi gerekiyor.

Merhaba,

2025 için YKS başvuruları açılmış. Bir oturum ücreti 450 TL olarak belirlenmiş. Sınava girecek öğrencilere iyi şanslar dilerim.

Kimse kusura bakmasin ancak bu fiyat ne? Altin kaplamadan falan yapilma mi bu kitapcik?

Neyse ki 2 tanesine giriyorum hepsine girsem klavye parası çıkacak

Param yetmediği için sadece TYT sinavina basvurabildim. Herkese teşekkür ederim. Hayat bitti.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…