Öncelikle gerçekte geç olmadığının farkındayım, daha temmuz sonu-agustos başındayız. Ama hissiyat olarak tatilde boşa geçirdiğim hafta sayısı 4 oldu bu hafta ile beraber. Sosyal medyaya bir giriyorum, adamlar LTİ felan çalışıyor, AYT'lere girişiyor. Ben daha düzenli oturup 3 gün calismadim. Bu hissiyatla nasıl başa cikarim? İlk olarak oturup çalışmam gerek evet bunu biliyorum ama bu sefer de çalışmadığım temmuz ayını düşünüp ah vah edeceğim. Biliyorum çünkü böyle olacağını. Hedefim sayısalda iyi bir sıralama yapmak.
Detaylar
Kim cevapladı?Geçen gün ağlasan da sızlasan da maalesef geri gelmiyor; önüne bak, başla.Öncelikle gerçekte geç olmadığının farkındayım, daha temmuz sonu-agustos başındayız. Ama hissiyat olarak tatilde boşa geçirdiğim hafta sayısı 4 oldu bu hafta ile beraber. Sosyal medyaya bir giriyorum, adamlar LTİ felan çalışıyor, AYT'lere girişiyor. Ben daha düzenli oturup 3 gün calismadim. Bu hissiyatla nasıl başa cikarim? İlk olarak oturup çalışmam gerek evet bunu biliyorum ama bu sefer de çalışmadığım temmuz ayını düşünüp ah vah edeceğim. Biliyorum çünkü böyle olacağını. Hedefim sayısalda iyi bir sıralama yapmak.
Oturup çalışmadığınız sürece bu his geçmiyor. Sıfırdan sistemli şekilde çalışmak şart.
Sosyal medya YKS influencerlerinin içerikleri psyop, rakip elemek, dikkat çekmek, etkileşim kasmak için. Bugün yarın demeden ne zaman başlarsan kâr.
Bu his geçmez, bu hissin kötüleşmemesi için oturup başlaman lazım. Eşek gibi çalışıp sınavı ucu ucuna kaybetsen de keşke o haftaları boşa geçirmeseydim diye kendini suçlarsın. Kazanırsan da o haftalar iyi ki keyfini çıkarmışım dersin. Bu iş biraz böyledir.
Haklısınız. Bi tarafta temmuzu boş geçirdim diye pişman olmak var bi tarafta da 3 ayı boş geçirdim diye.Bu his geçmez, bu hissin kötüleşmemesi için oturup başlaman lazım. Eşek gibi çalışıp sınavı ucu ucuna kaybetsen de keşke o haftaları boşa geçirmeseydim diye kendini suçlarsın. Kazanırsan da o haftalar iyi ki keyfini çıkarmışım dersin. Bu iş biraz böyledir.
Meşguliyeti olmayan beyin bu tür düşünce döngülerinden kurtulamıyor, başlamak lazım.
En basit örneği kendimden vereyim. Geçen sene DGS hazırlanıyordum, sınava son 5 ay kala çalışmaya başladım ve sınava hazırlanırken bilgisayar toplama kararı alıp sonra onun şeyiyle 2 aya yakın ara verdim çalışmaya. Bugün çalışasım yok oyun oynayayım böyle odaklanamam falan diye geçiştirdim PC gelince. Sonra çalışmaya tekrar başladığımda çok yattım ya yetiştiremezsem diye kendi kendimi yedim bir yandan çalışmaya devam ettim. Her zorlandığımda takıldığımda o geçiştirdiğim 2 ayı düşündüm. Sınava az bir süre kala kazanamazsam o 2 ay yüzünden dedim hep kendime. Sınavım beklediğimden kötü geçmişti, soru tarzları değişmişti. Sınav açıklanana kadar yapamadım olmadı diye düşündüm. Sınavı kazandım ve o boşa geçirdiğim 2 ay bir daha hiç aklıma gelmedi bile.Haklısınız. Bi tarafta temmuzu boş geçirdim diye pişman olmak var bi tarafta da 3 ayı boş geçirdim diye.
Temmuz'da çalışmadığın günleri düşünerek ağustos'u da kaybetme. Sosyal medyada gördüğün kişiler bütün gününü değil, çalıştığı birkaç saati paylaşıyor; bu yüzden kendini onlarla kıyaslamak sadece moralini bozar. YKS'ye birkaç hafta erken başlayan değil, başladığı düzeni aylarca sürdüren kazanıyor. Geçmiş dört haftayı geri getiremezsin ama bugünü kurtarabilirsin. Bugün küçük de olsa başla, birkaç hafta sonra iyi ki o gün oturmuşum dersin.
Lavochkin999 3
Çalışkan
Sosyal medyadaki çöplük algoritmadaki içerikler sizi rahatsız ediyorsa ya algoritmanızı düzeltin ya da kendinize bununla ilgili sınırlar koymaya başlayın. Günü süreci yaşamaya odaklanırsanız hem hızlı geçer hem daha çok verim alırsınız.Öncelikle gerçekte geç olmadığının farkındayım, daha temmuz sonu-agustos başındayız. Ama hissiyat olarak tatilde boşa geçirdiğim hafta sayısı 4 oldu bu hafta ile beraber. Sosyal medyaya bir giriyorum, adamlar LTİ felan çalışıyor, AYT'lere girişiyor. Ben daha düzenli oturup 3 gün calismadim. Bu hissiyatla nasıl başa cikarim? İlk olarak oturup çalışmam gerek evet bunu biliyorum ama bu sefer de çalışmadığım temmuz ayını düşünüp ah vah edeceğim. Biliyorum çünkü böyle olacağını. Hedefim sayısalda iyi bir sıralama yapmak.