YKS için ikinci kez mezuna kalmak hayatı nasıl etkiler?

Yanlış biliyorsun. Bazı dersler eksik olduğu için en fazla 3 sene sürüyor yani 2+3 oluyor.
Mezuna bırakmasaydım şu an 1. senem dolmuştu yani YKS'de kendimi hırpalıyorum 1 sene üstüne 4 sene lisans okuyorum aynı hesap.

Cevaplayan herkese minnettarım. Arkadaşlar, hayalim ODTÜ ya da Ankara Üniversitesinde fizik kazanmak. ODTÜ imkansız fakat Ankara Üniversitesi Gazi yapılır gibi çünkü 100K-200K arası alıyor. Tek sorunum 2. mezunun çok mu geç olmasıydı.

Neden ders çalışmadın? Bunun cevabına göre benim de cevabım değişecek.

Sürekli stres, yetişir mi sorusu. Psikoloğa kesinlikle gideceğim.

Bir üstteki yazımda bahsettiğim gibi sürekli yetişir mi, yapabilir miyim gibi sorular sordum. Ailem genel olarak anlayışsız derdim fakat geçen konuştuğumda tepkilerine çok şaşırdım, kızmadılar. Sınavdan sonra kızma ihtimalleri de var ama az çok tanıyorsam bir şey diyeceklerini sanmıyorum. Deseydi, geçenki konuşmada söylerdi.

Selam,

24 yaşındayım. 1 bölüm bitirdim ve açıktan 2. bölümümde son sınıftayım şu anda da örgün olarak 3. bölümümü okuyorum. Neden mi? İstediğim mesleği yapmak için. Mezun olduğumda 28 yaşında olacağım. Yaşa takılmamalısın. Şu anda kendimden 6 yaş küçük çocuklarla okuyorum, sen düşün.

Yatay geçiş tamamen senin yıl içerisinde yaptığın GANO'ya bağlıdır, bir seçenektir ama kesin değildir.

Tavsiyem; sınava bir hafta kalmışken kafanı bu şekilde yoracağına son tekrarlarını yap. Sınav son hafta kazanılır. Eğer olursa mükemmel olur olmasa da canın sağ olsun, ya bir sene daha denersin ya da gider başka bir yerde okursun ama kafanı yorarsan başka yer şansını da elinden kaybedersin.

Bende aynı söze inandım tamamen kolpa.
DGS sınavı kolay bir sınav Türkçe ve matematik.
DGS kolay bir sınav ancak sıralama yapmak için zor bir sınavdır. Çoğu bölüm ilk 3 binden alır. İlk 3 bine girmekte anlattığınız gibi kolay değildir.

Üniversiteden üniversiteye değişmektedir. Üniversite isterse hiç intibak yapmayabilir, yani dersleriniz saymayabilir. Dilerse sizi 1. sınıftan başlatır ve üstten ders aldırır dilerse 3. sınıftan başlatır ve alttan ders aldırır. Bu üniversiteden üniversiteye göre yani yönetmeliklere göre değişen bir sistemdir. DGS kolay bir sınavdır evet ancak sıralama yapması YKS'den bile zordur.

Zulümdür bu ülkede okumak.

Son düzenleme:
Neyse ki 5 gün sonra kurtuluyorum bu lanetten.

DGS kolay bir sınav ancak sıralama yapmak için zor bir sınavdır. Çoğu bölüm ilk 3 binden alır. İlk 3 bine girmekte anlattığınız gibi kolay değildir.
Haklısınız ama arada stres farkı var. YKS stresini yönetmek daha zor; aile baskısı, sürekli ev ortamında olma gibi durumlar sınav sürecini daha da zorlaştırıyor.

Eğer ailen katıysa mezuna kalmana laf edeceklerse ve eğer çalışırım yaparım dersen kendine güveniyorsan 2 yıllık Ankara'da bir bölüm tercih edip sonrasında DGS ile Ankara'da bulunan 4 yıllık bir bölüme geçebilirsin. Sınav YKS' ye göre daha kolay sadece kontenjanları az oluyor. Ben 1 sene mezuna kalmıştım sonrasında okuma hevesimi kaybetmiştim. Hiç yoktan bir diplomam olsun diye girdiğim iki yıllık bölümde katıldığım etkinlikler ve stajdan sonra gerçeklik yüzüme çarptı. Bu nedenle DGS' ye hazırlandım ve kazandım. Belki benzer durum sende de yaşanır. Ben 3 aylık çalışmayla kazandım sen DGS' ye gireceğim bilinciyle başlarsan 2 yıllık çalışmayla rahat kazanırsın.

Tıp kazanmaktan daha zor diyorlar. Üstüne 2+4 sene okuyor diye biliyorum. Mezuna kalsa 1 sene +4 sene üniversite işi bitirir. Dgs kontenjanı çok az.
Alakası yok hocam sorular TYT tarzında geliyor. Sınav basit sadece kontenjanın az olması sıkıntı o da gideceği okula göre değişir. Ben 15k sıralama yaptım geçen sene. Dokuz Eylül' de Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümüne 1. olarak girdim 5 kişilik kontenjanla diğer 2 kişide benimle aynı bölümden mezun olan arkadaşlarımdı. Eğer diploma notunu yüksek tutabilirseniz o çok rahatlatıyor benim ortalamam 3.54'dü

Vallahi adam akıllı hiç çalışmadım, tam bir eşeğim. Fakat çalışmadığım için pek fazla üzülmüyorum. Gelirse giderim, gelmezse işe girerim, artık bu lanet olasıca YKS muhabbetlerinden bıktım. Keşke 4 yıl Anadolu lisesi yerine meslek lisesi ya da açığa alıp sanayiye girip meslek öğrenseydim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…