kaganaltug

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Ankara
Hocalarım selamlar, 12.sınıf öğrencisi olarak sizlerden tavsiye almak istedim. Temelim çok sağlam olmasına rağmen birkaç aydır çok saldım ama şimdi tekrar başladım. TYT netlerim 100 civarında, AYT kısmı ise (gördüğüm kadarıyla) 65 civarı geliyor. Sizce kalan zamanı güzel değerlendirirsem ilk 1000 gelir mi? Diğer sorularımı sorayım:

-Geometri için sizce nasıl bir yol izlemek mantıklı? Bu şekilde bir playlist buldum ve buradan video izleyerek ilerlemeyi düşünüyorum. Zor sınavlarda 4-5 net gelse de genelde geometri 8-9 civarı. Matematik tarafında genellikle çok bir sorunum yok olasılık biraz kaçabiliyor. Soru bankası çok uzun olduğu için emin olamadım. Burada 3D VDD yeterli olur mu?

-Özellikle fen derslerinde biraz zorlanıyorum. Fizik şimdiye kadar girdiğim tüm denemelerde ortalamam 5.6-5.7 net arasıyken Bilgi Sarmal'ın zor branş denemelerinde 3.25 net civarına düşebiliyor ve burada konu eksiklerim olduğunu görüyorum. Sizce bu konular için oturup tek tek video mu izlemek mantıklı yoksa OGM veya MEBİ özetleri mi? Ayriyetten sizce artık soru bankası çözmeyi bırakıp sadece branş denemelerine geçeyim mi? Çoğu soru bankasını fizikte rahat çözmeme rağmen branş denemesinde böyle afallamam şaşırttı biraz. Çok farklı soru tarzları var. Biyoloji için çıkar yol sanırsam çok fazla konu + soru :)

-Sosyal tarafında haritalar kampını bitireyim mi yoksa Sadık Uygun'un PDF özetlerinden mi çalışayım? Coğrafyanın Kodları'nın biraz uzun gibi geldi de playlisti. Bir de tarih tarafında Soner Ardıç izlemeye gerek var mı yoksa sadece deneme + analiz yeterli olur mu?

-Dil bilgisi için sanırsam bol pratik ve konuyu okumak yeterli geliyor ancak bu ara yazım kurallarından çıkan tüm soruları kaçırıyorum. Bunun için bir öneriniz veya çalışma yönteminiz var mı?

-Ders Netlerim (ortalama): Türkçe 35-36, matematik 27-28, geometri 8-9, fizik 5-6, kimya 6, biyoloji 4-5.

Biraz uzun tuttuğum için kusuruma bakmayın, değerli görüşlerinizi bekliyorum. @Testo Unit ve @SF26 hocalarım, vaktiniz olursa özellikle sizlerin de yorumunu almak isterim :)

Son düzenleme:
Netlerin çok iyi. Şu an yapıcağın sürekli yanlış yaptığın konulara çalışıp daha çok deneme çözmek. Sakın çalışmayı bırakma. Bu netlerde artık eksik konuların dışında soru bankası çözmeye gerek yok. YouTube hocalarının seçtiği kaliteli sorular ve deneme çöz. AYT matematikte istisna olarak çözmediysen Eyüp b ve barış yayınları çözebilirsin.

Kendi analizini kendin yapmışsın zaten, bize analizlik yer bırakmamışsın ki hocam. Testo zaten gerekli detayları söylemiş. En fazla ekleyebileceğim YT'deki seçme soruları çözmen mantıklı olur.

Hocam netler gayet iyi durumda, ben size ders olarak belki pek bir şey diyemem ancak yanınızdan anladığım kadarıyla zaten iyi durumdasınız bazı şeyler de olduğu kadar oluyor. Çok kafa yorup durmamak lazım biriyle sohbet edip konuşmak gibi tavsiyeler verildi biraz önce açtığım konuya, ilk konum, düşününce aslında lisenin son yılında bizim için değerli olan birkaç insanla veya ailemizle oturup konuşmak sohbet etmek de bizim için değerli, bu kadar kafa yormaya gerek olmadığı kanaatindeyim artık. Sizin de paylaşmak istediğiniz bir şey varsa ilk konuma beklerim :). Ayrıca mesaj atılan bir yer var mi bilmiyorum ancak varsa da istediğiniz gibi sorularınızı cevaplarım.