6259

Uzman
Arkadaşlar, YKS puanım ile bu sene yaşadığım şehirdeki üniversiteye yerleştim fakat bu sene devamsızlıktan kaldım. Puanım zaten okuduğum üniversitenin bayağı üstünde. Yatay geçiş falan yapılabilir mi? Merkezi geçiş diye bir şey var mış ama pek anlamadım bilen biri aydınlatabilirse çok teşekkür ederim.

Yapılabilir hocam. Ben bu şekilde geçiş yaptım bir kere. Üniversitenin kendi istediği belgelerde başvuru yapabilirsiniz. Ben nasıl yaptığımı tam hatırlamıyorum.

@6259 Evet kullanabilirsiniz. Zaten 2 yöntem var. Biri YKS puanı diğeri okul puanı ya da okul puanı ve YKS puanının yüzdelik toplamları. 2 şekilde de geçiş yapabilirsiniz ama dediğim konuya bir bakmak lazım.

MYP ile yatay geçiş için geçiş yapacağınız üniversitenin kontenjanlarına ve şartlarına bakmalısınız. Geçiş yapacağınız yerin taban puanı sizinkinden düşük olamaz. MYP ile geçiş yaparken devamsızlık durumu, alttan ders gibi koşullar genelde sorun çıkartmaz ama ilgili üniversitenin yatay geçiş koşullarına bakmalısınız. Hangi üniversiteye geçiş yapacaksanız duyuruları takip etmenizde yarar var. Çünkü yatay geçiş belirli tarihlerde oluyor.

MYP ile yatay geçiş için geçiş yapacağınız üniversitenin kontenjanlarına ve şartlarına bakmalısınız. Geçiş yapacağınız yerin taban puanı sizinkinden düşük olamaz. MYP ile geçiş yaparken devamsızlık durumu, alttan ders gibi koşullar genelde sorun çıkartmaz ama ilgili üniversitenin yatay geçiş koşullarına bakmalısınız. Hangi üniversiteye geçiş yapacaksanız duyuruları takip etmenizde yarar var. Çünkü yatay geçiş belirli tarihlerde oluyor.
Çok teşekkür ederim arkadaşlar şu an o kadar mutluyum ki geçiş yapmak mümkünmüş hepiniz sağ olun.