seeraddar

Yetkin
Ben LGS'ye girmeden önce herkes "zor", hatta "aşırı zor" diyordu. Halbuki hiç de öyle değilmiş. Şimdi geriye dönüp bakınca fark ediyorum ki, eve gidince adamakıllı tekrar yapan biri rahatlıkla 400 puan alabilirmiş. YKS biraz daha zor olabilir çünkü arada 4 yılın soruları var. Söylendiği kadar zor mu?

Zorluktan ziyade bu bir sıralama sınavı. Yani demek istediğim, 165 dakika yerine 24 saat verilse herke çok yüksek netler yapar ama 165 dakikada en çok neti yapan kazanıyor. Önemli olan hız; bu da bol bol soru çözerek artıyor.

YKS hiç de zor bir sınav değil ama sorun şu ki kimseye zor bir sınav değil. Stresi yönetmen lazım, süreyi yönetebilmen lazım, mümkün olan en iyi neti yapman, sıralamada öne geçmen lazım.

Soru anlamında bakarsan bir iki matematikte şov yaptıkları seneler hariç hiç de zor değil. Soruların her biri kendi içinde gayet çözülebilir sorular. ÖSYM daha profesyonel sorular hazırladığı için saçma denemelerdeki gibi aptal sorularla da karşılaşmazsın. Ayrıca bundan belki 4 sene sonra fark edeceksin ki aslında kolaymış, "Tekrar girsem rahat derece yaparım" diyeceksin ama gittiğin yol geri dönmek için çok uzak, zaten elde ettiğin edeceğinden daha büyük.

Senelere bağlı. 2024 AYT köpek gibi zordu, 2023 patates. Aralarında felaket bir seviye farkı var. 2021 de boru gibiydi.

2024/2021 bence çok zor sınavlar.
TYT de kolay fakat sınavın olayı zor olması değil süresinin kısa olması olduğu için TYT çözmek de zor.

YKS zor iş yani, sancılı süreç.

Hayat 11. sınıfın yazına kadar cennet bahçesi gibiydi şu anda mezar çukuru gibi. Kurtarılmayı bekliyorum. Sorgulanıp her şeyi atmak istiyorum. Hayatımın sonuna kadar b kare eksi 4AC görmek istemiyorum.

Bende 11.sınıf yazındayım şu an. Daha başından midem bulandı. "bunu yap" veya "bunu sakın yapma" gibi öneriniz var mıdır?