YKS yerine KPSS'den memur olmak mantıklı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Thanos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 151
  • Etiketler Etiketler
    kpss yks

Thanos

Üstün
Ailemle bazı geçimsizlik ve bazı derin problemler yaşıyorum, bu sene de dişimi sıkayım derken bazı problemler patlak verdi. Bu sene kazanamazsam seneye dershaneye gitmek yerine KPSS'den memur olsam mantıklı olur mu? Memur olup tek kişi başka şehirde yaşamaya yeter mi? Teşekkürler.

Tabii ki mantıklı olur, özelde yüksek kademede çalışan olmaktansa devlette çöpçü ol daha iyi. Sen memur olduktan sonra kimse yattığına kalktığına yediğine içtiğine karışmaz ama mezuna kalıp aile evinde yaşamaya devam edersen çok sıkıcı bir süreç seni bekliyor yani.
3 saat çalışırsın 1 saat mola vereyim dersin " hiç ders çalışmıyor" diye adın çıkar.
Öyle yapmak yerine memur ol taşrada bir yere ataman yapılsın zaten memursun en düşük memur maaşı bildiğim kadarıyla 50-55k üniversiteye gitsen bile mezun olduktan sonra özel sektörde biraz çalışırsın ondan sonra yine devlet memurluğuna yönelirsin memur olduktan sonra istersen üniversite okursun istersen kendine tek başına yeni bir hayat kurarsın öyle söyleyeyim. İleriki süreçlerde yani evlilik ve aile hayatı anlamında memur maaşı yaşayacağın şehirde sana yetecek mi orası tartışılır ama şu kesin devletin yan haklarını hiçbir özel sektörde bulamazsın adamlar çok rahat yarım saat çalışıyorsa bir saat dinleniyor etlisine sütlüsüne karışan yok toplumda dikkat çekici bir hareket yapmadığın sürece işten atılma gibi bir derdin yok maksimum olsa olsa sürgüne gönderirler onu da neden yapsınlar ortaöğretim KPSS'den memur olmuş biriyle mi uğraşacaklar anlatırken bile özendim keşke zamanında öyle yapsaydım ön lisans okudum KPSS'yi mülakatı geçtim kura bile çekiliyor girmek çok zor kimi adaylar 230 kişilik alıma az diyor ben 2 kişilik alıma başvuruyorum bir ihtimal kazanırım belki diyorum eleniyorum.
Yani özetle sana tavsiyem yaşın gençken ortaöğretim KPSS'den memur olmaya bak ondan sonra da üniversiteni okuyup kademeni yükseltirsin buna bağlı olarak maaşın da belki değişir memuriyeti tam bilmiyorum ama memur olmaktan daha iyi bir şey varsa o da ab vatandaşlığına sahip olmaktır.

Uzun uzun yazdığınız için teşekkürler bu konuyu anlık yüksek bir tartışmayla açtım ama fikirlerimin değişeceğini sanmıyorum, eşit ağırlıktan gireceğim bölüm psikologluk olacak, psikologluğunda bildiğim kadarıyla devlet ataması çok düşük, yani okusam boşa mı gider diye düşünüyorum. Ailemle de geçimim pek iyi değil, şu an 19 yaşındayım memuriyete başladığımda muhtemelen yaşım 20 olmuş olur. Durumlar buraya gelsin bende istemezdim ama bazen insanın canına tak ediyor.

Psikolog'da olmayı istemiyor değilim hem memuriyet hem üniversite de yapabilirim, ülkemizde ne kadar çok tercih etme işsiz kalırsın dendiği bir meslek olsa da ülkemizde en çok ihtiyaç duyulan meslek bence psikologluk. Olursa okumayı düşünüyorum, olmazsa bir sene daha nasıl dayanabilirim bilmiyorum.

Son düzenleme:

İlla gideceğim diyorsan TYT'ye çok iyi çalış özellikle tarih coğrafya dil bilgisi ve paragraf çözmeyi eksik etme matematiğe elinden geldiği kadar önem ver üniversitenin ilk seneleri genelde boş derslerle geçer yine tarih coğrafya mat 1 fizik 1 veriyorlar senin gitmek istediğin bölümde veriliyor mu bilmiyorum ama üniversitenin ilk senesinde de KPSS'ye çalışmaya başla üniversite 1.sınıf bitiminde KPSS'ye girersin bu şekilde atananlar var öyle de önün açık hem memur olursun hem de okul okumuş olursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…