tech_tr 49

Başarılı
Merhaba,

2025 mezunuyum. Sayısalcıyım. YKS25'te bir üniversite kazandığım için YKS26'ya girmedim. Haliyle ders de çalışmadım. YKS25'e de düzgün çalışamamıştım. Hatta sınava konu eksiklikleriyle girmiştim. Bu yıl sıkı çalışmayı düşünüyorum ve bu yüzden YKS27 için kitap ve deneme önerilerine ihtiyacım var. Ek olarak, nasıl çalışılması gerektiği hakkındaki fikirlerinizi de paylaşabilirsiniz. İzlemeyi düşündüğüm YouTube kanallarını, YKS25 netlerimi ve denemelerde yaptığım netlerle kıyaslamamı aşağıya yazdım. Hedef ilk 10k, en kötü ihtimalle 20k.

YouTube kanalları:
  • Matematik-Geometri: Eyüp B.
  • Fizik: Özcan Aykın
  • Kimya: Görkem Şahin
  • Biyoloji: Biosem

YKS25: 89
  • TYT: 68.5
  • Türkçe: 31D 9Y (normalden kötü)
  • Sosyal: 17D 2Y (normalden iyi)
  • Matematik: 15D 0Y (normal veya bir tık üstü)
  • Fen: 9D 3Y (normal veya bir tık üstü)

AYT: 20.5 (pek hatırlamıyorum. Genel olarak ortalama)
  • Matematik: 8D 0Y
  • Fizik: 8D 5Y
  • Kimya: 5D 5Y
  • Biyoloji: 2D 0Y

MSÜ25: 60.5
  • Türkçe: 28D 9Y (normalden kötü)
  • Sosyal: 11D 1Y (normalden kötü)
  • Matematik: 18D 1Y (normalden iyi)
  • Fen: 7D 3Y (normal)

@Dany Fırtınadoğan hocam sanırım bu konuda bilgili birisiniz. Sınav için kitap önerisine ihtiyacım var ve şöyle bir liste oluşturdum. Özellikle "/" ile ayrılmış kitaplardan hangisini seçmemi önerirsiniz?
Ayrıca diğer kitaplar hakkındaki fikrinizi de merak ediyorum.
TYT

Matematik: 3D VDD, 345, 3D
Fizik : Özcan Aykın VDD, 3D/345
Kimya: Görkem Şahin VDD, Orbital/345/BS/Aydın
Biyoloji: Biosem VDD, ? (2025'de Biyotik'i bitirmiştim. Buraya ne yazabilirim?)

AYT

Matematik: 3D VDD, BS/345, Orijinal, 3D/Eyüp B
Fizik : Özcan Aykın VDD, 345/BS, 3D
Kimya: Görkem Şahin VDD, 345/BS, Aydın/Orbital/3D
Biyoloji: Biosem VDD, Biyotik, 345/BS/Biyoanaliz

TYT/AYT
Geometri: 3D VDD, 345/BS/Orijinal

Son düzenleme:
Öncelikle hoca seçimini nasıl yaptın? Ben yerinde olsaydım bir günümü sadece buna ayırırdım. Her ders için birkaç farklı hocadan ders izler, hangisinin anlatımı kafama daha çok yatıyorsa onu seçerdim. Sırf biri "Eyüp B.", "Özcan Aykın" ya da "Görkem Şahin" önerdi diye o hocayı izlemezdim. Ben de bu şekilde seçtim ve hiç pişman değilim. Zaten senin de belli bir temelin var.

Her ders için seçtiğin hocanın video ders kitabını al. Böylece hem konu anlatımını takip edersin hem de not çıkarmakla vakit kaybetmezsin.

TYT Matematik: 3-4-5 kullanma. O seviyeyi zaten geçmişsin. Ben olsam 3D, Orijinal ve Barış çözerdim.

TYT Fizik: 3-4-5'e gerek yok. Direkt 3D ile başla. Zor deniyor ama bence gayet kaliteli ve çözülebilir bir kaynak. Daha kolay kitaplar seni çok geliştirmez.

TYT Kimya: Bu kadar fazla kaynak çözmene de gerek yok bence. Orbital, Bilgi Sarmal veya Aydından birini çözsen yeter. Ben olsam sadece Orbital çözer geçerdim.

TYT Biyoloji: Seçtiğin hocanın video ders kitabını al. Notları tek tek yazmak inanılmaz zaman kaybettiriyor. Daha önce Biyotik çözdüysen tekrar çözebilirsin. Sonuçta iki yıl geçmiş ama müfredat değişmedi. İstersen Palme ya da Bilgi Sarmal da çözebilirsin. Bu üçünden birini seçmen yeter.

AYT Matematik: Seçtiğin hocanın video ders kitabının yanına 3D, Orijinal ve Eyüp B. kaynakları gayet iyi gider. Zorlanırsan Bilgi Sarmal veya 3-4-5 seviyesine inebilirsin. Zorlanmazsan Direkt 3D ve Orijinal ile başlayabilirsin.

AYT Fizik: Yine 3D çözerdim. Yanına da Bilgi Sarmal veya Ertan Sinan Şahin eklerdim. Genel olarak ben 3-4-5'i hiçbir ders için çok önermiyorum.

AYT Kimya: Kesinlikle 3D Kimya alma, bence başarılı bir kaynak değil. Ben olsam Orbital ve Aydın çözerdim.

AYT Biyoloji: Yine Biyotik çözebilirsin. İstersen Palme veya Bilgi Sarmal da tercih edebilirsin.

Geometri: Mert Hoca, Kenan Kara veya Bıyıklı Matematikten hangisinin anlatımı hoşuna gidiyorsa onu seç. Soru bankası olarak ben Mikro Orijinal ile başlar, hemen ardından Orijinal çözerdim.

Öncelikle hoca seçimini nasıl yaptın?
YKS25'de bu hocaları izlemiştim. O yüzden tekrar onlarla devam edeyim dedim. Sadece biyoloji de önceden Dr. Biyoloji izliyordum. Sonra biosem'i biraz inceledim. Genel olarak biyolojide pek video izlemedim ama biosem bana daha uygun gibi geldi.

Geometri: Mert Hoca, Kenan Kara veya Bıyıklı Matematikten hangisinin anlatımı hoşuna gidiyorsa onu seç. Soru bankası olarak ben Mikro Orijinal ile başlar, hemen ardından Orijinal çözerdim.
Geometri'de Eyüp B. önermiyor musunuz? Yoksa bu dedikleriniz daha mı iyi?

Geometri'de Eyüp B. Önermiyor musunuz? Yoksa bu dedikleriniz daha mı iyi?

Ben önermiyorum. Adam kafasına göre çizgi çekiyor niye çektiğini demeden soruyu çözüyordu.

YKS25'te bu hocaları izlemiştim. O yüzden tekrar onlarla devam edeyim dedim. Sadece biyoloji de önceden Dr. Biyoloji izliyordum. Sonra Biosem'i biraz inceledim. Genel olarak biyolojide pek video izlemedim ama biosem bana daha uygun gibi geldi.

Onlardan anlıyorsan devam et.

Kimyada hem AYT hem TYT icin yalnizca tek kitap Orbital cozsen yeter onu soyleyebilirim. Oyle yaptim kimyayi full cektim bu yil iki sinavda da.

Matematikte Eyup B'nin soru bankasi bence kesinlikle cozulmeli, guzel kitap.
Bu arada ben direkt Apotemi 3D soylemlerine pek katilmiyorum. Derece ogrencisi adam tabii bu kitaplari cozecek fakat AYT Matematik ve TYT Matematik toplaminda 23-24 net yapan birisi icin fazla hizli bir giris olabilir. Kalem oynatamazsaniz sorun sizde degil tabii ki, Apotemi'ye 3D'ye gore daha temel kitaplardan baslayabilirsiniz eger oyle olursa.

Peki çalışma düzeni için ne önerirsiniz? Mesela bir dersi bitirdikten sonra diğerine geçmek mi daha iyi olur yoksa tüm dersleri eş zamanlı çözmek mi? Onun dışında tekrar nasıl yapılmalı? Bir de deneme çözmeye ne zaman başlanmalı ve ne sıklıkta olmalı?