Heitaus

Uzman
Yer
İzmir
Dostlar, iyi sosyaller. Aslında kafamda hiç yoktu üniversite sınavına çalışmak; o sayfayı kapatalı epey olmuştu. Lakin ben küçüklüğümden beri üniversite hayali kurduğum için vazgeçemedim işte. Şöyle bir problem var ki nasıl çalışmam lazım veya ne yapmam lazım, hiçbir şey bilmiyorum. 11. sınıfım ve meslek lisesi öğrencisiyim, bilişim okuyorum.

Alanımla alakalı bir bölüm tutturabilirsem elbette benim için çok daha iyi olur. Yüksek puanları hedefliyorum; 420-460 civarı. Nasıl çalışmam lazım, nasıl bir yol haritası çizmeliyim? Bana rehber olabilecek birisi lazım. Sayısalım bayağı kötü ve en korktuğum nokta da burası.

@SF26 Hocam, sen bilgiliydin sanırım bu konularda, yardımcı olursan sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sağlam bir bölüm için 1 seneye ihtiyacın var. Yaz tatilinden itibaren ciddi çalışırsan konuların biter tekrar bile yapabilirsin.

Mesela masaya oturduğun'da o gün hangi dersleri çalışman gerekiyorsa baştan konu anlatım videoları izle ve not al, daha sonra tekrar yap. Çalıştığın derslerden soru çöz, en sona geldiğin de yanlışlarını kontrol et. Eğer yorgun değilsen tekrardan yanlışlarının üzerine çalışırsın.

Sağlam bir bölüm için 1 seneye ihtiyacın var. Yaz tatilinden itibaren ciddi çalışırsan konuların biter tekrar bile yapabilirsin.

Mesela masaya oturduğun'da o gün hangi dersleri çalışman gerekiyorsa baştan konu anlatım videoları izle ve not al, daha sonra tekrar yap. Çalıştığın derslerden soru çöz, en sona geldiğin de yanlışlarını kontrol et. Eğer yorgun değilsen tekrardan yanlışlarının üzerine çalışırsın.
Geç kalmadığımı mı söylüyorsunuz yani hocam? 1 sene, dersleri berbat olan bir öğrencinin akademik başarı göstermesi için yeterli mi?

Geç kalmadığımı mı söylüyorsunuz yani hocam? 1 sene, dersleri berbat olan bir öğrencinin akademik başarı göstermesi için yeterli mi?
Yok be ne geç kalması, lisenin ilk döneminde notlarım zayıftı. Annem babam kızmazdı ama kendim aynı sana anlattığım gibi masaya oturdum çalıştım. Gerçi tıp kazanacak kadar seviyem yok ancak önceki halime göre ilerleme kazandım. Demek istediğim düzeni sağlarsan gerisi gelir. Üniversite okumanın eskiye göre pek artısı yok ama ne yapalım işte 🥲