YKS'ye üniversitelerde girerken dijital saat olur mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Winner
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 405
  • Etiketler Etiketler
    dijital saat
Her zaman dijital koyulmak zorunda değil.
Geçen sene görevlilere sorduğumda bana 'mecbur olarak koyuyoruz bilgilenmeniz amaçlı' demişlerdi. Fakat koymamaları saçma.

Sizi kırmak istemem ama koskoca 12 yılda analog saati okumayı nasıl öğrenemediniz? Duvarda dijital saat olacağını hiç sanmıyorum.
Önündeki probleme mi odaklansın duvardaki analog saati hesaplamaya mı? Anında bakmak için hepimiz dijital istiyoruz.

Saat koyulması zorunlu evet ama analog veya dijital olabilir.

Hesaplanacak nesi var? 10.30 yazıyorsa kalan zamanı anlamak için yine hesaplaması gerekmeyecek mi?
Hesaplamada bir sorun yok. Okumakta zorlanıyorum. Dakikası dakikasına görmem lazım. Ayrıca uzakta oturursam görmem de zorlaşır.

Saat koyulması zorunlu evet ama analog veya dijital olabilir.
Valla hocam mandela etkisi yaşıyorum şu an. Önceki girdiğim yıllarda aynı okulda analogla da karşılaşmıştım dijitalle de.

2 gün kalmışken bu şekilde takıntılara girmek normal, kendini rahatlatıp stresini azaltman gerekiyor. Aksi hâlde sınavda psikolojik olarak çöküntüye gidersin.

Hesaplamada bir sorun yok. Okumakta zorlanıyorum. Dakikası dakikasına görmem lazım. Ayrıca uzakta oturursam görmem de zorlaşır.
Bu bir bahane değil, o zaman hesap makinesi de var neden çarpma işlemini öğrendiniz? Bu hayatta kimse sizin konfor alanınız için dijital saat ile uğraşmayacak.

Benim geçen sene MSÜ'de vardı YKS'de yoktu. Bu sene MSÜ'de yoktu.

Buna bel bağlanmaz. Gel öğrenelim 2 dakikada. Kısa çıbık saati gösteriyor atıyorum 1'ün üzerindeyse saat ya 1'dir ya da 13'tür. Uzun çıbık da dakikayı gösteriyor. Hangi sayıdaysa 5 ile çarpınca dakikayı buluyorsun. Uzun çıbık 5'te mi mesela, 5 ile çarp dakika 25. Bitti gitti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…